Φταίμε κι εμείς που δεν πετυχαίνει η ανακύκλωση...


Εστω και αργά ξεκίνησε. Πρέπει να πετύχει γιατί οι λύσεις λιγοστεύουν. Ο λόγος για το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, εν ολίγοις για τους μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές και περιμένουν γυαλιά, αλουμίνια, χαρτιά και πλαστικά.
Προφανώς για να διαχωρίσουμε τις συσκευασίες αυτές από τα υπόλοιπα σκουπίδια μας χρειάζεται κάποιος κόπος. Και ενδεχομένως ο σωστός κάδος να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το σπίτι μας. Ομως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε και δεν μπορεί να είναι λόγος γι' αυτές τις εικόνες: όλων των ειδών τα άσχετα απορρίμματα μέσα (ή παρατεταγμένα πάνω ακόμα και δίπλα) στους κάδους, να τορπιλίζουν την προσπάθεια...

Δεν φταίνε πάντα οι αρμόδιοι ή οι άλλοι. Φταίμε κι εμείς που δεν ευδοκιμεί η ανακύκλωση. Κι αν φταίνε οι άλλοι, ας τους πιέσουμε. Ενα τηλέφωνο στο δήμο που αμελεί να αδειάζει τους κάδους αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πίεσης. Η ανακύκλωση δεν είναι μια καλή κίνηση για το περιβάλλον που κινδυνεύει. Είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια για να διορθώσουμε όσο γίνεται τις βρωμιές που αφήνουμε πίσω μας.

πηγή: kathimerini.gr(οίκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: