5.3.07

Έκθεση της κυβέρνησης Μπους:Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι εκπομπές CO2 στις ΗΠΑ


Νέα Υόρκη,
Η κυβέρνηση Μπους εκτιμά σε έκθεση που συντάχθηκε για τα Ηνωμένα Έθνη ότι οι αμερικανικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθούν την προσεχή δεκαετία σε ποσοστό σχεδόν ίδιο με των προηγούμενων 10 ετών, γράφουν το Σάββατο οι New York Times. Σύμφωνα με την αμερικανική Έκθεση Δράσης για το Κλίμα, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην εφημερίδα, η πολιτική για το κλίμα της κυβέρνησης Μπους θα επιφέρει αύξηση των εκπομπών κατά 11% το 2012 από το 2002, σε σχέση με την αύξηση 11,6% που καταγράφηκε την περασμένη δεκαετία, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας.Η έκθεση, που συντάχθηκε με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, επισημαίνει τους αυξανόμενους κινδύνους για τα αποθέματα πόσιμου νερού, τις ακτές και τα οικοσυστήματα από την άνοδο της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα, γράφει η εφημερίδα.Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι προβολές όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβαρυντικών αερίων για την ατμόσφαιρα, δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος στο στόχο που έθεσε ο Τζορζ Μπους σε ομιλία του το 2002. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρυπογόνων αερίων θα αυξάνονται σε ρυθμό βραδύτερο από της οικονομίας.
Ωστόσο, εμπειρογνώμονες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι θεωρούν απαράδεκτη την αύξηση των εκπομπών.
Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί για οικονομικούς λόγους να επικυρώσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο, τη διεθνή συμφωνία που προβλέπει μείωση των εκπομπών κατά 5%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έως το 2012.
Η ΕΕ έχει δεσμευτεί ότι το διάστημα 2012-2020 θα μειώσει τις εκπομπές της κατά 20%, ενώ αν η διεθνή κοινότητα δεχθεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια η μείωση στις ευρωπαϊκές χώρες θα φτάσει το 30%.
πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...