Υπό το φως των κεριών... Στο σκοτάδι για μία ώρα το Σίδνεϊ για την υπερθέρμανση του πλανήτηΣίδνεϊ

Το βράδυ του Σαββάτου το Σίδνεϊ βυθίστηκε στο σκοτάδι, αφού στα δημόσια κτίρια, τις επιχειρήσεις και τις οικίες κατέβηκαν οι διακόπτες του ρεύματος για μία ώρα, σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σημεία αναφοράς της πόλης, όπως τα «πανιά» της φημισμένης Όπερας του Σίδνεϊ και η γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι ξαφνικά σκοτείνιασαν. Μόνο τα φώτα στους δρόμους της πόλης έμειναν αναμμένα για λόγους ασφαλείας, καθώς και εκείνα που εξυπηρετούν την εμπορική λειτουργία του λιμανιού.
Οι κάτοικοι της πόλης των τεσσάρων εκατ. κατοίκων συμμετείχαν σε μία κίνηση των οικολόγων, που υποστηρίχθηκε από τους αξιωματούχους του Σίδνεϊ, την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας και εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Τα εστιατόρια σε όλη την πόλη είχαν ανακοινώσει ότι θα σερβίρουν μόνο υπό το φως των κεριών, ενώ πολλές οικογένειες είχαν βγει στα πάρκα και σε άλλα δημόσια μέρη του Σίδνεϊ, με σκοπό να συμμετέχουν στην αντίστροφη μέτρηση μέχρι να σβήσουν τα φώτα, δημιουργώντας με περιπαικτική διάθεση μια κατάσταση φαρσοκωμωδίας.
Η εκστρατεία στήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, κλείνοντας όχι μόνο τα φώτα, αλλά και όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι Η/Υ, αν δεν υπήρχε αναγκαίος λόγος χρήσης τους τη συγκεκριμένη ώρα.
«Καλούμε τον κόσμο να σκεφτεί τις δράσεις με τις οποίες θα καταπολεμηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη. Πρέπει όλοι να δράσουμε ακολουθώντας τις οικολογικές πρακτικές», δήλωσε ο δήμαρχος του Σίδνεϊ, Κλόβερ Μουρ.
πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: