4.5.07

Τα επόμενα 20 ως 30 χρόνια είναι κρίσιμα για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επισημαίνει η Giec

Τα επόμενα 20 ως 30 χρόνια είναι κρίσιμα για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επισημαίνει η Διακυβερνητική Ομάδα Ειδικών για τις Κλιματικές Αλλαγές (Giec) από την Μπανγκόκ.
"Οι προσπάθειες περιορισμού της υπερθέρμανσης μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις πιθανότητες να φτάσει στο κατώτερο επίπεδο η σταθεροποίηση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου", υπογραμμίζεται στην έκθεση της ομάδας.
Αντιπροσωπείες της Giec, που δημιουργήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, συναντώνται από τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για να εξετάσουν τα μέσα αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών.
Επίσης οι ειδικοί εκτιμούν πως υπάρχει μια σημαντική δυναμική για τη μείωση των εκπομπών αερίων σε όλους τους τομείς τις επόμενες δεκαετίες.
Τα αποτελέσματα της συνόδου θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόκ.

πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...