26.5.07

Έτοιμη το 2011 η μονάδα της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο



Έτοιμη το 2011 η μονάδα της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο
Μέχρι τέλος του 2011, αρχές του 2012 θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή Κορακιά στα όρια των νομών Ρεθύμνου - Ηρακλείου, όπως δήλωσε σήμερα στα Χανιά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος. Επικεφαλής κλιμακίου της επιχείρησης, ο κ. Αθανασόπουλος επισκέπτεται από το πρωί την Κρήτη, έχοντας ως πρώτο του σταθμό την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας. Εκεί συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΗ, τους τοπικούς βουλευτές και τους Δημάρχους Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Χανίων, με τους οποίους και συζήτησε το ενεργειακό του νησιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, η Κρήτη παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει την διπλάσια ζήτηση ενέργειας σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς μετά και την λειτουργία της μονάδας στον Αθερινόλακκο Λασιθίου η παραγόμενη ισχύς είναι πλέον 800 MW ενώ η ζήτηση είναι περίπου στα 635 ΜW. "Το ενεργειακό της Κρήτης, βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο που βρισκόταν ποτέ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Παράλληλα ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στον γενικότερο σχεδιασμό της επιχείρησης και ανακοίνωσε ότι το στρατηγικό πλάνο για όλη την χώρα και θα αφορά την περίοδο μέχρι και το 2017, θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Οι φορείς των Χανίων που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμμία επέκταση του εργοστασίου στην Ξυλοκαμάρα. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ θα επισκεφθεί την περιοχή της "Κορακιάς" όπου θα κατασκευασθεί το νέο εργοστάσιο της επιχείρησης ισχύος 250 MW, ενώ όπως είπε, σύντομα θα κατατεθεί και αίτημα για δημιουργία μιας ακόμα μονάδας της ίδιας ισχύος στην ίδια περιοχή. Στους στόχους της ΔΕΗ είναι οι μονάδες αυτές να λειτουργήσουν και με φυσικό αέριο. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.
Πηγή: ΑΠΕ

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Και πολύ άργησε!

AndreasVr είπε...

Με δεδομένο ότι ο ηλεκτρισμός είναι απαραίτητος, ναι άργησε. Ας ελπίσουμε όμως να λειτουργήσει με φυσικό αέριο και να αντικατασταθεί το τόσο ρυπογόνο πετρέλαιο.

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...