21.5.07

Ο Ντι Κάπριο στα βήματα του Αλ Γκορ


ΠΡΙΝ από μια δεκαετία περίπου, όταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγκαταλεγόταν στα νέα πρόσωπα του Χόλιγουντ και ο Αλ Γκορ ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο πολιτικός συζήτησε με τον ηθοποιό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Σήμερα, ο Ντι Κάπριο ακολουθεί τα βήματα του Γκορ με τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τις κλιματικές αλλαγές το οποίο παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία με τίτλο «Η 11η ώρα», επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε αυτό το μείζον θέμα. Ο διάσημος ηθοποιός, που έχει ιδρύσει το δικό του ίδρυμα για το περιβάλλον, δήλωσε ότι η ταινία, μέσα από την κινηματογραφική της απεικόνιση, κατάφερε να μεταφέρει την επιστήμη στο κοινό και τα μέσα ενημέρωσης με ένα μοναδικό τρόπο.
Η ταινία δεν προσπαθεί να πείσει για την ύπαρξη του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά ξεκινάει με την υπόθεση ότι το φαινόμενο υπάρχει και εξελίσσεται. Στην πορεία της τίθενται και απαντώνται ερωτήματα όπως το γιατί η ανθρωπότητα έφτασε σε αυτό το σημείο.
πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...