29.5.07

Ο καιρός τρελάθηκε...


Συνέχεια χιονοπτώσεων προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στην Ελβετία , μετά τον αποκλεισμό δρόμων και πολλών σημείων διέλευσης στα νότια της χώρας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.
Η σήραγγα Γκραν Σεν Μπερνάρ αποκόπηκε και ο δρόμος που οδηγεί στη σήραγγα Λέιτσμπεργκ, από όπου διέρχεται και τρένο, έχει αποκλειστεί, μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.
Πολλές ορεινές διελεύσεις, μεταξύ των οποίων η Γκοτάρ και Σενμπλόν, είναι αδιάβατες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορούν να προκληθούν προβλήματα για όσους έχουν πάει για διακοπές στην Ιταλία και στη Γερμανία και επιστρέφουν στην Ελβετία, καθώς το τριήμερο που μας πέρασε ήταν η αργία των τραπεζών. Από τις σφοδρές χιονοπτώσεις έπεσαν δένδρα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος στις γραμμές των σιδηροδρόμων στο Γιουνγφράου και στο Μπερνίς Ομπερλάν, που συνδέει το Ινερλάκνε με το οροπέδιο του Γιουνγκφράου.
Την ίδια ώρα, στη γειτονιά μας, η Κροατία και η Τουρκία πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και σαρωτικές πλημμύρες. Στην Τουρκία , έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι από τις πλημμύρες στην περιοχή Αγκρι, όπου τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν τέσσερα χωριά.
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και στη Λειψία της Γερμανίας , όπου έπεσε χαλάζι. Επαρχιακοί δρόμοι υπέστησαν σε πολλά σημεία καθίζηση, από τη διάβρωση του εδάφους από τους ορμητικούς χειμμάρους που σχηματίστηκαν από τις βροχοπτώσεις.
Σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν και την Ισπανία , ενώ στη Γαλλία έχε σημάνει πορτοκαλί συναγερμός λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη Βρετάνη και τη Βρέστη, η καταιγίδα συνοδεύτηκε από θυελλώδεις ανέμους που σάρωσαν τις ακτές.
Αντιθέτως, στη Μόσχα τα θερμόμετρα δείχνουν 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ όλοι αναζητούν λίγη δροσιά σε πλατείες και σιντριβάνια, μιας και τέτοιες θερμοκρασίες δεν έχει ξαναδεί κανείς τους αυτή την εποχή.
πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...