22.5.07

"Πράσινη" κριτική στον Μπους

του Δημήτρη Αλεξόπουλου,
Αυστηρή κριτική εκ των έσω, για την περιβαλλοντική του πολιτική δέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας, και του Κονέκτικατ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση "για απραξία και άρνηση" του παγκόσμιου προβλήματος της υπερθέρμανσης
Αυστηρή κριτική εκ των έσω, για την περιβαλλοντική του πολιτική δέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας, και του Κονέκτικατ, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Τζόντι Ρελ, με άρθρο τους στην εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ" κατηγόρησαν την κυβέρνηση "για απραξία και άρνηση" του παγκόσμιου προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι οι δυο αυτές πολιτείες μαζί με δέκα ακόμα, αν και έχουν υιοθετήσει αυστηρότερα σχέδια από αυτά που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των αερίων που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν γιατί η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος δεν τα έχει εγκρίνει.
Οι Σβαρτσενέγκερ και Ρελ ασκούν κριτική και στον ίδιο τον πρόεδρο Μπους γιατί έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα με την οποία παρέχει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες περιθώριο έως τα τέλη του 2008--κοντά στο τέλος της προεδρικής του θητείας--να συνεχίσουν να μελετούν τι πρέπει να γίνει με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
"Για μας, αυτό μοιάζει περισσότερο με απραξία και άρνηση και αυτό το θεωρούμε αντισυνταγματικό", γράφουν και απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση Μπους τονίζουν: "Η Καλιφόρνια και το Κονέκτικατ και οι άλλες πολιτείες θεωρούν ότι μπορείτε να προστατεύσετε το περιβάλλον και ταυτόχρονα την οικονομία. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να γίνει σύμμαχός μας άλλως θα πρέπει να βγει από το δρόμο μας".
πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...