28.5.07

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη


Λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στη Γαλλία, έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμός λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, και στη Βρετάνη και την περιοχή της Βρέστης, δύο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους, καθώς πανικοβλητοι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην καταιγίδα. Τα κύματα που πλήττουν τις ακτές είναι θεόρατα λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Στην Λοτ ε Γκαρόν οι κάτοικοι είχαν τριάντα χρόνια να δουν τέτοιας σφοδρότητας κακοκαιρία, και σπίτια πλημμύρισαν ενώ δρόμοι υποχώρησαν.
Στο χωριό Παρντί Πιετά στα Πυρηναία, ένα σχολείο καταστράφηκε από τα λασπόνερα, ενώ το σοκ των κατοίκων ήταν τέτοιο που οι αρχές έστειλαν ψυχολόγους για να στηρίξουν ψυχολογικά τους πλημμυροπαθείς. Παράλληλα, μια 70χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.
Στην Μπρουζ, είκοσι σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ ένα κάμπινγκ ξεθεμελιώθηκε. Τροχόσπιτα και αυτοκινητα ανετράπησαν και παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χείμαρρους, και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και του στρατού για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Μεγάλες ήταν οι καταστροφές και στη Λειψία της Γερμανίας, από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση. Η καταστροφή στις καλλιέργειες είναι μεγάλη, και με απόγνωση οι γεωργοί μάζευαν το χαλάζι από τα δέντρα και τους κήπους τους.
Επίσης, επαρχιακοί δρόμοι υπέστησαν σε πολλά σημεία καθίζηση, καθώς η άσφαλτος υποχώρησε λόγω της διάβρωσης του εδάφους από τις βροχές.
πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...