21.5.07

Στο επίκεντρο η προστασία του περιβάλλοντος, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας


180 φορείς από το χώρο της έρευνας, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας ελληνικής πλατφόρμας συμβατής με τα κοινοτικά δεδομένα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος
Η προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο στις προτεραιότητες των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων, των επαγγελματικών οργανώσεων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, 180 φορείς από το χώρο της έρευνας, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας ελληνικής πλατφόρμας συμβατής με τα κοινοτικά δεδομένα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, σκοπός του εγχειρήματος είναι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις βιομηχανικές επιχειρήσεις, ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον.
Το πρόγραμμα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας , μιλώντας σήμερα σε σχετική εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 9,8 εκατομμύρια ευρώ.
πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...