27.5.07

Εν όψει της συνόδου της G8:Οι ΗΠΑ απορρίπτουν πρόταση της Γερμανίας για την κλιματική αλλαγή



Λονδίνο

Οι ΗΠΑ φαίνεται να απορρίπτουν την πρόταση της Γερμανίας σχετικά με το κλίμα που αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ τον επόμενο μήνα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αμερικανικά σχόλια που υπήρχαν στο προσχέδιο της πρότασης.
Η πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο της G8, η οποία θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου στο Χάιλιγκενταμ, περιέχει εισηγήσεις για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν σοβαρές, θεμελιώδεις ανησυχίες για το προσχέδιο» ανέφερε με κόκκινο μελάνι το αντίγραφο του προσχεδίου που είδε το πρακτορείο Reuters.
Η Γερμανία έχει ως στόχο κατά τη διάρκεια της Συνόδου να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας.
«Η αντιμετώπιση του θέματος της κλιματικής αλλαγής είναι αντίθετη με την όλη στάση μας και διασχίζει πολλές 'κόκκινες γραμμές' σχετικά με όσα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε» συνεχίζουν τα σχόλια στο προσχέδιο από την πλευρά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Προσπαθήσαμε να είμαστε πιο ελαστικοί μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε, δεδομένης της βασικής αντίθεσής μας στην γερμανική θέση» προσέθεταν τα σχόλια.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία υποστηρίζεται από τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, επιθυμεί να μειώσει μέχρι το 2050 κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 1990. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν επικύρωσαν το πρωτόκολλο του Κιότο το 2001 και έχουν τεθεί ενάντια σε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...