Μία "κιβωτός του Νώε" από την Greenpeace


Με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, η διεθνής οικολογική οργάνωση Greenpeace, στήνει μια "κιβωτό του Νώε" στο όρος Αραράτ, στην Ανατολική Τουρκία
Μια συμβολική κιβωτό του Νώε στο όρος Αραράτ, στην ανατολική Τουρκία κατασκευάζει η διεθνής οικολογική οργάνωση Greenpeace, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον πλανήτη η κλιματική αλλαγή. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της οργάνωσης για ενεργειακά θέματα 'Αντρι Μπέλινγκ σε συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη, "Η Greenpeace άρχισε να χτίζει την κιβωτό του Νώε στο όρος Αραράτ για να καταδείξει την απειλή μιας νέας κλιματικής καταστροφής". "Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας από την εποχή του Νώε", συνέχισε ο υπεύθυνος, σημειώνοντας: "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο Κατακλυσμό". "Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη αυξήσει τη συχνότητα με την οποία ενσκήπτουν ξηρασίες, θύελλες και πλημμύρες και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας κλιματικής καταστροφής, η έκταση της οποίας θα αλλάξει τη ζωή στον πλανήτη αυτόν κατά αδιανόητο τρόπο αν δεν κινητοποιηθούμε", πρόσθεσε. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση της εκπομπής των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τη σύνοδό τους στη Γερμανία από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου.
Τα εγκαίνια της κιβωτού που θα έχει μήκος 10 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα, θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαΐου. Περίπου 20 οικολόγοι από τη Γερμανία και την Τουρκία άρχισαν την περασμένη εβδομάδα την κατασκευή της κιβωτού σε πλαγιά του όρους Αραράτ.
πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: