15.6.07

Για 63 εβδομάδες αρκεί το νερό που υπάρχει στα αποθέματα της Μελβούρνης


Το νερό που υπάρχει στα αποθέματα της Μελβούρνης, αρκεί μόνο για 63 εβδομάδες, αν η ανομβρία συνεχιστεί αυτό το διάστημα, σύμφωνα με προγνώσεις εμπειρογνώμονα. Ο Πίτερ Κάλεν, κορυφαίος σύμβουλος του Αυστραλιανού Συμβουλίου Ύδατος, αποκάλυψε επίσης ότι το Σίδνεϊ είχε αρκετό νερό για 101 εβδομάδες, η Αδελαίδα για 32 εβδομάδες η Βρισβάνη και η Καμπέρα για 68 εβδομάδες, ενώ η Πέρθη για 65 εβδομάδες, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρέξει καθόλου σ' αυτό το διάστημα. Γυρίζοντας πίσω στη Μελβούρνη τα αποθέματα νερού ανέρχονται σε 505.000 εκατ. λίτρα, ενώ πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή είχαν 862.000 εκατ. λίτρα.

Παρότι υπήρξαν τελευταία κάποιες βροχοπτώσεις οι οποίες κράτησαν τα αποθέματα νερού σε σταθερά επίπεδα, κρίνεται ότι οι βροχοπτώσεις τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα καθορίσουν αν θα εφαρμοστεί το επόμενο στάδιο περιοριστικών μέτρων, το τέταρτο στη σειρά, στην κατανάλωση του νερού την 1η Αυγούστου.
Εντωμεταξύ, ο υπουργός Υδάτινων Πόρων, Τζον Θουέϊτς, δήλωσε ότι αν οι βροχοπτώσεις είναι ικανοποιητικές τον ερχόμενο μήνα, τα αποθέματα νερού θα ανέβουν σε επίπεδα που θα αποτρέψουν την προσφυγή σε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.
Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο μετεωρολόγος του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογίας Γκραντ Μπίαρντ δήλωσε ότι εντός του 2007 αναμένεται να επισκεφτεί την Αυστραλία το φαινόμενο La Nina - όπου οι βροχοπτώσεις υπερβαίνουν το μέσο όρο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση προγραμματίζει τέσσερα μεγάλα έργα , μεταξύ των οποίων είναι και η αφαλάτωση , προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση ύδατος.

πηγή: ert3.gr (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...