4.6.07

Η Κίνα χαιρετίζει την πρόταση των ΗΠΑ για το κλίμα


Η Κίνα ανακοίνωσε την Δευτέρα πως χαιρετίζει "ως θετική μεταστροφή" τις προτάσεις του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τις κλιματικές αλλαγές. Ωστόσο, τόνισε πως δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί η κύρια συμφωνία του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του πλανήτη από κάποιες νέες συμβάσεις.
Ο επικεφαλής της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις, Μα Κάι, δήλωσε πως η αμερικανική πρόταση, για συνάντηση αντιπροσώπων από 15 κράτη για την έγκριση μακροπρόθεσμων στόχων για το κλίμα, αποτελεί μία "θετική μεταστροφή", που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε πολιτικές που θα ανατρέπουν το Πρωτόκολλο του Κιότο.
Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε την Δευτέρα πως οι εκπομπές αερίων, που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ανήλθαν σε 6,1 δισεκατομμύρια τόνους ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα στο 2004.
Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, η Κίνα ανακοίνωσε πως στοχεύει να κρατήσει τις βιομηχανικές εκπομπές νιτρικών οξειδίων στα επίπεδα του 2005 έως το 2010.
Επίσης, η Κίνα τόνισε ότι στοχεύει να μειώσει τις σχετικές εκπομπές στο ισοδύναμο των 950 εκατομμύρια τόνων διοξειδίου του άνθρακα, μέσα από την εκτεταμένη χρήση υδραυλικών έργων, αιολικής ενέργειας και πηγών βιομάζας, την ενίσχυση της πυρηνικής ενέργειας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σταθμών καύσης άνθρακα.
πηγή: Ant1(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...