15.6.07

Την ανηφόρα παίρνει ο υδράργυρος από το Σαββατοκύριακο: Αφρικανική ζέστη


Αθήνα

Αφρικανική ζέστη προβλέπουν το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι με τον υδράργυρο να φτάνει στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις γεγονός που θα μετριάσει την αίσθηση της ζέστης.
Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι αρμόδιοι και την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, εκφράζονται διαφωνίες για το πού θα φτάσει το θερμόμετρο.
Το Αστεροσκοπείο προβλέπει για την Τρίτη μέγιστες τιμές που θα φθάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει για την ίδια ημέρα 37 βαθμούς.
Την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς, ωστόσο το Σάββατο θα ανεβεί στους 34-35 βαθμούς και την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κατά έναν βαθμό αυξημένες (35-36 βαθμοί Κελσίου).
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν και πάλι άνοδο.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...