4.6.07

Κυκλώνω σημαίνει προστατεύω

Με δυο Αφρικανούς μουσικούς να δίνουν τον ρυθμό, ένα μεγάλο πανό, με το σύνθημα "Το κλίμα αλλάζει....αλλάζω ζωή!" και 50 μέτρα πράσινης κορδέλας, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος κύκλωσαν συμβολικά την Κυριακή το απόγευμα το ιστορικό μνημείο της Πύλης του Αδριανού, σε μια γεμάτη κέφι διαμαρτυρία για την ενεργοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης, για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, ενώ η Ελληνική εταιρεία, προτείνει επίσης για τις 5 Ιουνίου το σβήσιμο των φώτων σε όλα τα σπίτια και δημόσια κτίρια για δέκα λεπτά. Τα μέλη μοίρασαν επίσης, δεκάδες πάνινες τσάντες, για να αντικαταστήσουν οι πολίτες, τις ιδιαίτερα αντι-οικολογικές, πλαστικές που χρησιμοποιούν για τα ψώνια τους.
Σβήνω τα φώτα για δέκα λεπτά
Υπό τη συνοδεία κρουστών μέλη, φίλοι, υποστηρικτές της Ελληνικής Εταιρείας αλλά και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στις 19:00 στη συμβολή των λεωφόρων Όλγας και Αμαλίας για να κυκλώσουν την Πύλη του Αδριανού, στέλνοντας "ρυθμικά" ένα μήνυμα για αλλαγή στον τρόπο ζωής μας.
Καθώς η κλιματική αλλαγή απειλεί όχι μόνο τον φυσικό περιβάλλον αλλά και τα μνημεία του τόπου μας το επιβαρημένο από την ατμοσφαιρική ρύπανση ιστορικό μνημείο επιλέχθηκε και αγκαλιάστηκε συμβολικά. Μια κίνηση που προσέφερε τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή ομάδας παιδιών από το παιδικό χωριό "SOS" Βάρης που έστειλαν το δικό τους πράσινο μήνυμα αλλά και η ενθουσιώδης προσέλευση δεκάδων τουριστών που βρέθηκαν στην περιοχή.
Η εκστρατεία αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης για σβήσιμο των φώτων στις 22:00 για 10΄ λεπτά, πρωτοβουλίας που ήδη τυγχάνει μεγάλης υποστήριξης.
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία πολλοί φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Μεταξύ αυτών η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει δώσει εντολή να σβήσουν τα φώτα σε όλες τις πρεσβείες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, το Υπουργείο Πολιτισμού που θα κλείσει τα φώτα της Ακρόπολης για 10’, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός.
Στην διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο Δήμος Αθηναίων κλείνοντας τα φώτα του Δημαρχείου και του Λυκαβηττού.
Δημήτρης Αλεξόπουλος

πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...