25.6.07

Ιταλία : Τρεις νεκροί από τον καύσωνα- Πυρκαγιές σε Σικελία και Καλαβρία


Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον τρεις θάνατοι σχετίζονται με το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιταλία με το θερμόμετρο να έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες,από τις υψηλές θερμοκρασίες πέθαναν δύο 76χρονοι στην Σικελία και ένας 62χρονος στην Καλαβρία.Το Σαββατοκύριακο,στην πόλη της Κατάνης η θερμοκρασία έφτασε τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Οι τρεις αυτοί θάνατοι πιθανόν να είχαν αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα,δήλωσε η Μάρτα ντι Τζενάρο,της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Η κατάσταση στο νησί επιδεινώθηκε από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορα μέτωπα ενισχυόμενες από τους ανέμους.Πολλά ξενοδοχεία κοντά στις ακτές στο βορειοδυτικό τμήμα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.Στην Καλαβρία,σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει ήδη αποτεφρώσει 50 στρέμματα δάσους και απειλεί μεγαλύτερη έκταση.
Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν επίσης στην Φλωρεντία,την Ρώμη και την Νάπολη χθες Κυριακή με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 38 βαθμούς,ενώ μέχρι τα μέσα της εβδομάδας το σκηνικό δεν αναμένεται να αλλάξει.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εξέφρασαν ανησυχία ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι το θερμότερο από το 2003 όταν είχαν χάσει την ζωή τους δεκάδες ηλιωμένα,κυρίως,άτομα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Ερευνητές στην Ρώμη διαπίστωσαν ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Μεσογείου είναι οι υψηλότερες των 22 τελεταίων ετών.
πηγή: ert3.gr (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...