1.6.07

Έκθεση «Πράσινη Εβδομάδα»


Από τις 3 έως τις 15 Ιουνίου, η έκθεση "Πράσινη Εβδομάδα" θα παρουσιάσει τις οικολογικές τεχνολογίες αιχμής στο Parc du Cinquantenaire των Βρυξελλών.Η έκθεση, η οποία συνδέεται με την "Πράσινη Εβδομάδα", την ετήσια διάσκεψη και έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου, προβάλλει την τεχνολογική καινοτομία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η έκθεση αρχίζει την 3η Ιουνίου, ημέρα της ετήσιας "Γιορτής του Περιβάλλοντος" της Περιφέρειας των Βρυξελλών και είναι ανοικτή στο κοινό.
Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος Σταύρος Δήμας δήλωσε σχετικά: "Οι οικολογικές τεχνολογίες έχουν ζωτική σημασία για την επίλυση των σοβαρών περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υφήλιος, όπως η αλλαγή του κλίματος, η απώλεια βιοποικιλότητας και οι μη αειφόροι τρόποι παραγωγής και κατανάλωσης.
Η έκθεση "Πράσινη Εβδομάδα", μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις οικολογικής τεχνολογίας στις Βρυξέλλες, θα προωθήσει την καινοτομία, παρέχοντας στους πρωτοπόρους της τεχνολογίας μια βιτρίνα για τα προϊόντα τους, ενώ θα προσφέρει στο κοινό μια συναρπαστική εικόνα των τεχνικών λύσεων του μέλλοντος."
Η έκθεση "Πράσινη Εβδομάδα" συγκεντρώνει εταιρείες από ευρύ φάσμα βιομηχανιών, με σκοπό να επιδείξουν τις τεχνολογίες που προτείνουν για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στους τομείς του αυτοκινήτου, της ενέργειας και των συσκευασιών, οι οποίες θα προβάλουν τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα, την ενεργειακή απόδοση και τις διεργασίες ανακύκλωσης.
Θα επιδειχθεί μοντέλο αυτοκινήτου Φόρμουλα 1 στο πλαίσιο εκστρατείας ενθάρρυνσης των πολιτών να στρατευθούν προσωπικά στην υπόθεση του περιβάλλοντος και να κάνουν δωρεές στις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διοργανώνει την Πράσινη Εβδομάδα και την έκθεση, θα έχει περίπτερο όπου θα προβάλλεται το πρόγραμμα δράσης για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια, όπως, για παράδειγμα, μια παρουσίαση της δέσμευσης και αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα, μιας πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας που δεν αφήνει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία να φθάσουν την ατμόσφαιρα, και μια επίδειξη της ανακύκλωσης χάρτινων συσκευασιών ποτών σε χαρτί.

πηγή: Ant1(ΑΠΕ)
picture taken in Kerkini Lake

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...