5.6.07

Ο ΟΗΕ κάλεσε τις χώρες της G8 να ξεπεράσουν τις διαφορές τους στο ζήτημα του κλίματος


Ο επικεφαλής του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, Ασίμ Στάινερ, κάλεσε σήμερα από το Οσλο τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες της G8 να υπερκεράσουν τις διαφορές τους στο ζήτημα του κλίματος, αναφερόμενος στο επείγον της κατάστασης. "Σε ότι αφορά τις κλιματολογικές αλλαγές, δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να επικεντρωνόμαστε στις διαφορές μας", τόνισε ο κ. Στάινερ με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, θέμα της οποίας είναι για φέτος το λιώσιμο των πάγων.


Η παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, που τις φετινές εκδηλώσεις φιλοξενεί η Νορβηγία, συμπίπτει με την έναρξη την επόμενη ημέρα της συνόδου στη Γερμανία των χωρών της G8 στη διάρκεια των εργασιών της οποίας το ζήτημα του κλίματος θα συζητηθεί λεπτομερώς.
Σύμφωνα με τον κ. Στάινερ η σύνοδος της G8 θα πρέπει να γίνει η αφορμή για όλους τους μετέχοντες "να επιδείξουν την πραγματική δέσμευσή τους στον αγώνα για τη μείωση των εκπομπών αερίων" που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. "Βεβαίως θα υπάρξουν διαφορές στον τρόπο επίτευξης του στόχου, αλλά δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία εάν δε σημειωθεί πολύ σύντομα πρόοδος στο φλέγον αυτό θέμα", πρόσθεσε ο κ. Στάινερ.
πηγή: ert3.gr(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...