9.6.07

Νέα σύνοδο κορυφής για το κλίμα προγραμματίζει ο ΟΗΕ για το Σεπτέμβριο, μετά τις αποφάσεις της G8



Χάιλιγκενταμ, Γερμανία

Σύνοδος σε υψηλό επίπεδο για τις κλιματικές αλλαγές θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε στην Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου της G8. Οι αποφάσεις των οκτώ ηγετών είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, θα πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα, δήλωσε.
«Θέλω να ενημερώσω τους ηγέτες [της συνόδου κορυφής] για την πρόθεσή μου να διοργανώσω αυτήν τη σύνοδο στις 24 Σεπτεμβρίου» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Χάιλιγκενταμ, όπου ολοκληρώνεται η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ.«Έχουμε τις πηγές, έχουμε τις τεχνολογίες, δεν λείπει παρά η πολιτική βούληση», σημείωσε.
Όπως εξήγησε ο κ. Μουν, η σύνοδος στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα είναι ένα «προπαρασκευαστικό στάδιο» για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που προγραμματίζονται για το Δεκέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας. Αντικείμενο της διάσκεψης είναι η συνθήκη-πλαίσιο κατά των αερίων του θερμοκηπίου η οποία διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο μετά τη λήξη του το 2012.
Στη σύνοδο της G8, οι ηγέτες κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για «ουσιώδη» μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου από τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Λόγω των αντιδράσεων της κυβέρνησης Μπους, η γερμανική πρόταση για υποχρεωτική μείωση κατά 50% έως το 2050 δεν έγινε δεκτή.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...