2.6.07

Ο επικεφαλής της NASA αρνείται ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι πρόβλημα


Ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ Μάικλ Γκρίφιν δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποτελεί πρόβλημα και ότι είναι αλαζονικό να θεωρούμε πως το κλίμα δεν πρέπει να αλλάξει στο μέλλον. Αγνοώντας αρκετά στοιχεία είπε: " Δεν έχω αμφιβολία ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση, μια τάση υπερθέρμανσης υπάρχει απλά δεν είμαι σίγουρος αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα πρόβλημα που εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Συνέχισε δηλώνοντας πως είναι αλαζονικό να υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι το συγκεκριμένο κλίμα που επικρατεί τώρα είναι το καλύτερο για την ανθρωπότητα και ότι δεν πρέπει να αλλάξει.


Οι αντιδράσεις προφανώς ήταν πολλές όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από τους ίδιους τους κόλπους της ΝΑΣΑ η οποία πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Columbia που τόνιζε ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν φέρει τον πλανήτη σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο James Hansen, κορυφαίος επιστήμονας της NASA και κύριος συγγραφέας της συγκεκριμένης έκθεσης σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλή της NASA λέγοντας ότι τα λεγόμενα του δείχνουν 'αλαζονεία' και 'άγνοια' καθώς εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν τις βλαβερές συνέπειες της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.


Ο John H. Marburger III, επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως δεν ενοχλήθηκε από αυτά που ειπώθηκαν και ότι ο Μ. Γκρίφιν διατύπωσε τις προσωπικές του απόψεις, επί του θέματος.


Σχόλια:

1)Τα λεγόμενα του επικεφαλή της ΝΑΣΑ δε στηρίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, καθώς δε δείχνει να πιστεύει ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ανθρωπογενής δραστηριότητα σε αντίθεση με μεγάλος μέρος της επιστημονικής κοινότητας που ανήκει στη ΝΑΣΑ.

2)Ο Μ. Γκρίφιν αναγνωρίζει την ύπαρξη του φαινομένου του θερμοκηπίου όχι όμως σαν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς. Από τη στιγμή που εμείς θα βιώσουμε τις αρνητικές συνέπειες, εμείς έχουμε 'κυριαρχήσει' στον πλανήτη, ποιος πρέπει να κάνει κάτι; το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο που ένα μέρος του τείνει προς εξαφάνιση λόγω του κλίματος; Πόσο μάλλον τώρα που έχει αποδειχθεί ότι φταίει ο άνθρωπος για την παγκόσμια υπερθέρμανση. Το να μην προσπαθήσουμε να 'διορθώσουμε' ένα δικό μας λάθος και να αφήσουμε τη γη στη μοίρα της δεν είναι αλαζονεία;

3) Ο κύριος Γκρίφιν έδινε τη συνέντευξη του προφανώς μέσα σε ένα κλιματιζόμενο σαλόνι με όλες τις ανέσεις, μακριά από τυφώνες, φυσικές καταστροφές, ζέστη, κρύο. Οι δηλώσεις του πάντως εμένα μου φαίνονται υποκινούμενες και κρύβουν μία αμερικανική κυβερνητική πολιτική που ακόμα και ο G. Bush φαίνεται να προσπαθεί να κρύψει τώρα τελευταία με υποσχέσεις(πάντα μετά το 2012)


earthsos.blogspot.com με πληροφορίες από New York Times, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...