10.6.07

Ο αρχηγός της NASA μετανιώνει για τα σχόλια που έκανε σχετικά με την παγκόσμια υπερθέρμανση


Πριν από περίπου μια εβδομάδα είχαν ειπωθεί τα εξής από τον διοικητή της NASA Michael Griffin: Δεν έχω αμφιβολία ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση, μια τάση υπερθέρμανσης υπάρχει απλά δεν είμαι σίγουρος αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα πρόβλημα που εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Συνέχισε δηλώνοντας πως είναι αλαζονικό να υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι το συγκεκριμένο κλίμα που επικρατεί τώρα είναι το καλύτερο για την ανθρωπότητα και ότι δεν πρέπει να αλλάξει.

Μετά από μια εβδομάδα αντιδράσεων τόσο από την επιστημονική κοινότητα τόσο και από από τους ίδιους τους κύκλους της NASA ο Michael Griffin έκανε νέες δηλώσεις λέγοντας πως μετάνιωσε που τα σχόλια του απόσπασαν την προσοχή της Nasa και συνέχισε λέγοντας πως όποιες και αν είναι οι προσωπικές του απόψεις για τις κλιματικές αλλαγές, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το ρόλο της NASA στο να παρέχει τεχνικά δεδομένα και μέσα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές. "Ο ρόλος της NASA για την έρευνα πάνω στις κλιματικές αλλαγές είναι να καθοδηγεί τις διαστημικές αποστολές, να αναπτύσσει μοντέλα, να κάνει την ανάλυση των δεδομένων και να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους και για την εκτίμηση των πολιτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση". Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η δουλειά της NASA και την κάνει πολύ καλά.

" Είναι χαζό να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει παγκόμια υπερθέρμανση". " Οι θερμοκρασίες του πλανήτη άρχισαν να αυξάνουν εδώ και 10.000 χρόνια και έχει γίνει και καταγραφή πάνω σ'αυτό".


earthsos.blogspot.com με πληροφορίες από New York Times

No comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...