7.7.07

Ξεκίνησε από το Σίδνεϊ ο 24ωρος μουσικός μαραθώνιος Live Earth κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη


Με τους αυτόχθονες της Αυστραλίας να χορεύουν στην σκηνή του σταδίου Οσι στο Σίδνεϊ και να ξεσηκώνουν τους 50.000 θεατές ξεκίνησε σήμερα ο 24ωρος μουσικός μαραθώνιος Live Earth που θα πραγματοποιηθεί σε 7 πόλεις σε όλον τον κόσμο με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη .
Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,Αλ Γκορ ,που είχε και την πρωτοβουλία του μουσικού μαραθωνίου,εμφανίστηκε στις γιγαντοοθόνες του σταδίου καλώντας τους παρισταμένους να αγωνιστούν για τη σωτηρία του πλανήτη. Ο Αλ Γκορ ανέγνωσε την πρωτοβουλία των επτά σημείων για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά 90% ως το 2050 ,καλώντας τους απλούς πολίτες να ασκήσουν πιέσεις στις κυβερνήσεις για την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών.

"Θα πρέπει στην πρωτοβουλία αυτή να ενταχθούν όλα τα έθνη, με στόχο να επέλθει μια μαζική αλλαγή στην κοινή γνώμη", τόνισε ο Γκορ.

Στη συναυλία στο Σίδνεϊ θα μετάσχουν οι Κράουντιτ Χάουζ ,ο Τζακ Τζόνσον και πολλοί άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες.
Λίγο μετά το Σίδνεϊ,ξεκίνησε και η συναυλία στο στάδιο Μακουχάρι,στα περίχωρα του Τόκιο, με τη συμμετοχή 10.000 θεατών. Οι οργανωτές θα διοργανώσουν και μια νυχτερινή συναυλία σε έναν ναό στο Κυότο.
Οι συναυλίες Live Earth θα πραγματοποιηθούν επίσης σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Λονδίνο, το Νιου Τζέρσι, το Ρίο ντε Ζανέιρο και τη Σανγκάη,ενώ μία εκδήλωση-έκπληξη θα γίνει και στην Ανταρκτική στον βρετανικό επιστημονικό σταθμό με τη συμμετοχή ενός ερασιτεχνικού συγκροτήματος.
Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στην Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή της Μαντόνα και των συγκροτημάτων Πολίς και Μετάλικα.
Οι οργανωτές εκτιμούν ότι τις συναυλίες, που θα μεταδοθούν από τηλεοπτικά δίκτυα σε περισσότερες από 100 χώρες, θα τις παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γη στην τηλεόραση αλλά και στο ιντερνετ (http://liveearth.msn.com) πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...