Άμεσα αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής

Ιωάννινα

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής και όλους όσοι δίνουν μάχη υπό αντίξοες συνθήκες με τις φλόγες ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, καθώς και στο γεγονός ότι ξέσπασαν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα πυρκαγιών.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι εκτάσεις που κάηκαν είναι άμεσα αναδασωτέες:
«Όπου ήταν δάσος, θα γίνει ξανά δάσος και οι υλικές ζημιές θα καταγραφούν αμέσως και θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος. Η πληγή από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα είναι πληγή στην ψυχή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δάσος είναι το δάνειο που χρωστάμε στα παιδιά μας»ο δάσος θα παραμείνει δάσος» είπε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα κάνει ό,τι είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αποτροπή της οικοπεδοποίησης της Πάρνηθας.
Στην ομιλία του νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης είπε ότι το περιβάλλον είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία προωθεί συγκροτημένη πολιτική για την προστασία του, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του χθες που τα κενά της πολιτικής τους είχαν στοιχίσει μεγάλα πρόστιμα.
Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι υπό αντίξοες συνθήκες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν τα δάση.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: