1.7.07

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σιθωνία - Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Πάρνηθα και Πήλιο



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 10.20 το πρωί της Κυριακής, σε δύσβατη δασική έκταση, στον Όρμο Παναγιάς, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς μετέχουν 18 οχήματα και 50 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.
Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στο Πήλιο χωρίς, ωστόσο, να έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Στην Πάρνηθα εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες σε εξέλιξη στο Μπάφι, στο Κεραμίδι, στην Ντάρβιζα και νότια του χωριού Στεφάνη.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 78 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 300 στρατιώτες, ενώ κάνουν ρίψεις νερού από το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στο Πήλιο υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στις Μηλιές, αλλά παραμένουν σε εξέλιξη τα μέτωπα στο Νεοχώρι και στο Καλαμάκι.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 102 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 100 στρατιώτες, καθώς και ένα ελικόπτερο.Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο της Πυροσβεστικής, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι δυνάμεις του Σώματος στην Επικράτεια, ενώ από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι διαθέσιμα 22 από τα 24 αεροπλάνα και 12 από τα 13 ελικόπτερα.Επίσης παραμένουν στη χώρα μας τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που είχαν φθάσει για βοήθεια, ενώ αναχώρησαν τα δύο γαλλικά και αναμένονται δύο από την Ισπανία και ένα από την Πορτογαλία.
Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε ο 21χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα για δύο εμπρησμούς στο Γαλατά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...