10.7.07

Υπογράψτε για τις φωτιές στην Ελλάδα

Με σύνθημα "Save our forests and give our planet a chance" δηλαδή σώστε τα δάση και δώστε μια ευκαρία στον πλανήτη μας μπορείτε να υπογράψετε εδώ: http://www.petitiononline.com/forestgr/Το κείμενο διαμαρτυρίας και οι υπογραφές θα σταλούν στο ελληνικό κοινοβούλιο, στα ενωμένα έθνη και στην ευρωπαϊκή ένωση.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελληνικο κοινοβουλιο??υτο θελουν κρεμασμα δημοσιο
καψτε τουσ οπως μας καψανε
πρωτα τα σπιτια τουσ κ μετα αυτους
ετσι να εχουν την ευχαριστηση να καουν οπωσ καηκανε τα δση μας
ΝΥΤΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Με ολο το σεβασμο στους νεκρους που θρηνει η Ελλαδα αυτη τη στιγμη, ΑΛΛΑ:
για πειτε μου ρε παιδια, ποιος ειναι το "δημοσιο" και ποια η κυβερνηση?? Οι ιδιοι οι Ελληνες και κανενας αλλος.
Πληρωστε και κανα φορο για να εχει το κρατος να παρει μετρα προστασιας.
Βοηθηστε και λιγο τους πυροσβεστες.
Οταν καιγοταν η Αχαια, καθονταν ολοι στην παραλια και κοιταγαν προς το βουνο.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Που περιμενετε να τα βρει το κρατος τα μεσα να βοηθησει?
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, οποτε οταν σας φταιει το κρατος κοιταξτε στον καθρεφτη!
Αμαν πια αυτη η κακομοιρια, παντα φταιει καποιος αλλος και οχι εμεις!

AndreasVr είπε...

Πιστεύω πως αυτοί που βρίσκονται στη βουλή αντικατοπτρίζουν εμάς κατά ένα μεγάλο βαθμό. Αν στη βουλή υπάρχουν 300 διεφθαρμένοι πολιτικοί τότε 7.500.000 Έλληνες τα ίδια χάλια είμαστε. Για ποιους φόρους μιλάτε;;
φόρους πληρώνουμε χίλιους. Αν έχεις 80 ευρώ λογαριασμό στον οτέ, τα 45 θα πάνε σε φόρους. Το θέμα είναι ότι βλέπουμε δύο επώνυμα να κυβερνούν εδώ και πενήντα χρόνια. Τι ανανέωση υπάρχει; πόσα λεφτά χρειάζονται για μερικά βασικά μέτρα προστασίας των δασών;; ελάχιστα. Για αντιπυρικές ζώνες, για παρατηρητήρια, για ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης σε όλα τα δάση χρειάζονται το 1/250 αυτών που τρώνε κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτών που τρώνε όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και όλες οι κλίκες που μαζεύονται τριγύρω. Α και γι'αυτό υπάρχει κατανομή, γι'αυτό υπάρχουν και επαγγέλματα. Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι πυροσβέστες, δικηγόροι, γιατροί, σιδηρουργοί. Τι να έκαναν όλοι;; να έπαιρναν μια μάνικα δίχως να έχουν γνώσεις; μερικά νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, ας πάμε να βοηθήσουμε έτσι εθελοντικά επειδή κάποιοι δεν είναι κακόμοιροι! χα

Ανώνυμος είπε...

satel444, οταν να πληρωνεις 5% φορο εισοδηματος και ζητας απο το κρατος να σου προσφερει δημοσιο τομεα επιπεδου Ευρωπης, η κοροιδευεις τον εαυτο σου η δεν ξερεις τι λες. Πληρωσε 20 και 30 και 40% οπως πληρωνουν και στην Ευρωπη και μετα ζητα. Αλλα μεχρι τοτε, παιρνεις αυτα που πληρωνεις. Και αν θες κατανομη εργασιας, περιμενε με τα χερια σταυρωμενα και αν προλαβει η πυροσβεστικη προλαβε. Αν θες να ξερεις, πολλες ευρωπαικες χωρες εχουν μεγαλο αριθμο εθελοντων πυροσβεστων και βασιζουν την προστασια τους σε αυτους. Ειναι πολιτες που αφιερωνουν κανα δυο ωρες καθε σαββατοκυριακο για να εκπαιδευονται και σε πυροσβεστες. Αλλα τι? Να αφησει ο Ελληνας το καφενειο να παει να κανει κατι για την χωρα του? Προς Θεου, να πεσει κεραυνος να τον καψει (οπως και εκανε).

Οσον αφορα τη βοηθεια, ο αδερφος μου δουλευε παλια Δασοπυροσβεστης. Πηγαιναν μερες ολοκληρες στα βουνα, να σβησουν τα σπιτια του κοσμου και αυτοι δεν τους εφερναν ουτε ενα ποτηρι νερο η λιγο ψωμι να φανε. Και το ιδιο εγινε και στις προσφατες φωτιεςς στην Αχαια.

Και η μεγαλη φωτια της Αιγιαλειας μπορουσε να εχει αποφευχθει, αν καναδυο αγροτικα με τα ρεντιστικα μηχανηματα (με ενα τονο νερο το καθενα) ειχαν καθησει και την φυλαγαν οταν ξεκινησε Σιγουρα, εγινε καποιο λαθος απο πλευρας αρχων αλλα μην αποφευγουμε και ολες τις ευθυνες μας. Στο κατω κατω τα χωραφια τουε κινδυνευαν, γιατι δεν εκαναν κατι?

Και να μην πληρωνουμε θελουμε, και να μην λερωνουμε τα χερια μας θελουμε, και να εχουμε κρατος Ερωπαικων προδιαγραφων θελουμε και το σκυλο και την πιτα και το καταιφι κλπ κλπ

AndreasVr είπε...

germany greece 5%;; η κοροιδευεις τον εαυτο σου η δεν ξερεις τι λες--> είστε ο ορισμός του Έλληνα έτσι όπως τον περιγράφετε κύριε μου.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ-> διαχωρισμός, εμείς κι εσείς. Σας φαίνομαι να κάθομαι;;
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ της Ελλάδας με άλλες μεγάλες ευρωπαικές χώρες, δεν έχουν καμία σχέση. Ποιότητα ζωής, εισόδημα, διαφθορά πολιτικών, βόλεμα.
κατηγορώ και εγώ πολλούς ανθρώπους για απραξία αλλά η στάση σας μόνο το καλό της χώρας δε θέλει. Εγώ θέλω το καλό της χώρας μου και το μόνο που δεν κάνω είναι να κάθομαι άπραγος και να κατηγορώ τους Έλληνες με τέτοιο ύφος. Ναι στον εθελοντισμό, ναι στην απόδωση ευθυνών, ναι στην πολυφωνία. Για μένα το χάλι της Ελλάδας όφείλεται στο ότι 1) οι παλιές γενιές έχουν κολλήσει σε 2 κόμματα και σε ηλίθιες αντιλήψεις και 2) οι πολιτικοί είναι άνετοι και έχουν τον αέρα του ότι εγώ και με τόσα σκάνδαλα πάλι βγαίνω.
Α και ο πατέρας μου ήταν παλιά δασοπυροσβέστης και δεν τον άκουσα να παραπονεθεί ποτέ. συμφωνώ σε μερικά σημεία με όσα λέτε αλλά η στάση σας είναι γεμάτη οργή και ανακρίβειες. Και έτσι δε γίνεται δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου φίλε, ελλάδα είναι και τα δέντρα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης για να πολεμήσουν τη φωτιά την οποία εμείς τους βάλαμε. Λύσεις. Αυτό πρέπει να αναζητάμε στα πρόσωπα τα οποία στηρίζουμε με τη ψήφο μας. Ένιωσε κανείς ανακούφιση με τα λόγια του καραμανλή? Ένιωσε κανείς να βρίσκει το δίκιο του με τα λόγια του Παπανδρέου? Αν ναι τότε δεν κάηκε το δικό του σπίτι ή είναι άμεσα εξαρτόμενος από αυτούς και τα τσιράκια τους (διορισμοί, αστεία ρουσφέτια κτλ). Ένιωσε κανείς την ύπαρξη άλλων πολιτικών παρατάξεων αυτή τη δύσκολη περίοδο? Η αλήθεια που αντιλαμβάνομε εγώ είναι ότι καιγόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα θα έπρεπε να μιλάμε ήδη για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν. Όλα αυτά τα αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν έπρεπε να είναι εδώ από την αρχή του καλοκαιριού? Τι περιμένατε κύριε καραμανλή? Μήπως αυτή την ώρα της απόλυτης δυστυχίας να μας το παίξεται στοργικός πατέρας? Όχι δεν τσιμπάμε πλέον. Αλλά έχετε στήσει τόσο καλά το αρρωστημένο παιχνίδι εξουσίας που και εσείς κληρονομήσατε από τους δικούς σας πολιτικούς μέντορες που δε μας αφήνεται περιθώρια επιλογής. Όλα αυτά μου θυμίζουν μία προηγούμενη τραγωδία όπου κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα στη Χαλκιδική είχαν γίνει "γαργάρα" από τη "κακοδιαχείρηση"-απάτη του κου Ψωμιάδη. Το πλήρωσε ακριβά όμως. ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ! Δεν επιτίθομαι σε πρόσωπα απλά αναφέρω παράδειγμα. Επίσης κάτι εκπληκτικό!!!! Άκουσα ότι θα δωθούν χρήματα από το υπουργείο παιδείας (οργανισμό σχολικών εκδόσεων μου φαίνεται). Βρε βλάκες η έλλιψη παιδείας μας έφερε σε αυτό το σημεία και εσείς συνεχίζεται να την αποδυναμώνεται? ΙΔΕΑ: Δώστε χρήμα από τα απεριόριστα δημόσια κονδύλια που δαπανά κάθε πολιτική παράταξη προεκλογικά προκειμένου να μας μοιράσει τα άπειρα προεκλογικά φυλλάδια που φτάνουν και στο πιο μικρό χωριό στην ελλάδα. Νομίζω ότι είναι αρκετά χρήματα. Όσο για το αν φταίμε εμείς για όλα αυτά. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς είμαστε η ελλάδα εμείς είμαστε το κράτος. Απλά το έχουμε αφήσει στα χέρια λάθος ανθρώπων. Όχι φίλε μου. Δεν είμαι υποχρεομένος να ξέρω τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσω σε περίπτωση φωτιάς. Αλλά οι άνθρωποι που εξειδικεύονται σε αυτό πρέπει να με ενημερώσουν, να με εκπαιδεύσουν και να με στείλουν όχι ως πυροσβέστη
αλλά ως εθελοντή να σβήσω τη φωτιά . Έπειτα σκέψου ότι εγώ μπορεί να κάνω 2 δουλειές για να προλάβω το "5%"(χαχα καλό) των φόρων που μου επιβάλλουν ώστε να οργανώσουν-εξοπλίσουν-επανδρώσουν τους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να μην αναγκαστώ να γίνω ανεκπαίδευτος δασοπυροσβέστης. Δεν καηκα εγώ το σπίτι μου ή κάποιος συγγενής μου αλλά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κακό που μας συνέβει αυτές τις ημέρες είναι ότι χάσαμε τη φιάλη οξυγόνου
που μας είχε απομείνει. Άντε εγώ πιστεύω ότι θα κλείσω τα μάτια μου παίρνοντας την τελευταία μου ανάσα. Για τα παιδιά μου πλέον δεν είμαι σίγουρος. ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: Αντί για πολύχρωμα, γυαλιστερά προεκλογικά φυλλάδια στείλτε μικρά δεντράκια σε κάθε σπίτι ώστε να αρχίσουμε να τα φυτεύουμε από αύριο κιόλας. Άντε μήπως αρχίσουμε σιγά σιγά και διορθώνουμε αυτά που σας επιτρέψαμε να μας κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια τα πραγματα ειναι απλα: η Ελλαδα ειναι δημοκρατια και η κυβερνηση αντιπροσωπευει τον λαο.
Εαν αυτους ψηφιζετε, αυτοι σας αξιζουν.

Τα υπολοιπα περι κοληματος σε παλια κοματα, ασυδοσιες κλπ για μενα ειναι δικαιολογιες.
Λυντσαρανε ποτε κανεναν? ΟΧΙ! Οτι και να κανουν, στην επομενη εκλογικη τους γλυφουν παλι για να μπουνε στο δημοσιο.

Αναδασωση? Ας γελασω!!! Εαν καποιος διευθυντης σχολειου η καθηγητης, πει "αφηστε το μαθημα σημερα και παμε να κανουμε αναδασωση" θα ορμηξουν να τον φανε. Προς Θεου, τα παιδια μας να πανε να σκαψουν? Να το κανει το κρατος θα πουν και να το θυμηθειτε. Αλλα φορους για να εχει το κρατος να το κανει δεν πληρωνουμε. Πως θα παμε στα μπουζουκια το Σαββατο?

Ολη η Ελλαδα επρεπε να βγει και να αναδασωνει. Η μαλλον να προετοιμαζει γιατι πρεπει να περασουν 1-2 χρονια πρωτα. Οι Γιαπωνεζοι για να φτασουν τους Αμερικανους στην βιομηχανια αυτοκινητων, πηγαιναν μιση ωρα νωριτερα στη δουλεια και εκαναν γυμναστικη για να ειναι "ζεσταμενοι" οταν ξεκιναγαν να δουλευουν και να αποδιδουν καλυτερα.
Μετα τον δευτερο παγκομσιο πολεμο, οι Γερμανοι δουλευαν μια ωρα εξτρα την ημερα χωρις πληρωμη "για την πατριδα" για να ξαναχτισουν τη χωρα τους.
Ποτε εκανε κατι τετοιο ο Ελληνας? Η μαλλον ποτε διανοηθηκε καποιος να προτεινει κατι τετοιο? Και να περασε απο το μυαλο καποιου, το ξεχασε συντομα, για να μην τον λυντσαρουν. Ειμαστε σοβαροι? Να παμε να κανουμε κατι για τη χωρα μας? Τι λετε τωρα? Να ξεσταυρωσουμε τα χερια και να ιδρωσουμε?

Οργη? Φυσικα και νιωθω οργη. Και προς τους πολιτικους αλλα και πρωτα απο ολα, προς ολους τους Ελληνες, που αφησαν μια τετοια χωρα να φτασει να ειναι ο ζητουλας και ο περιγελος της Ευρωπης. Ντροπη!!!
Και φοβαμαι οτι θα ερθουν και χειροτερα!

AndreasVr είπε...

Γεια σου Σπύρο, γεια σου ανώνυμε. Η πολιτική και γενικότερη κατάσταση της χώρας μας είναι τραγική. Όσες αμφιβολίες υπήρχαν γι'αυτό διαλύθηκαν σίγουρα σήμερα. Πάμε στο περιβάλλον. Αν και το μεσογειακό μας οικοσύστημα έχει την ιδιότητα να ανακάμπτει σχετικά γρήγορα, αυτό που έγινε,δύσκολα θα του αφήσει περιθώρια να ανακάμψει. Για μένα χρειάζεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαχείρισης με τη συνεργασία επιστημόνων και πολιτών για να ξαναπρασινίσει η Πελοπόννησος σε 10 χρόνια. Με τίποτα όμως δε θα ανακάμψουν τα πευκοδάση. Τι στο καλό μας μένει αν χάσουμε και τα δάση μας, το περιβάλλον μας; Εκεί ανήκουμε. Όσο για τα πολιτικά, ναι δε γίνεται να βγαίνουν συνεχώς οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια κόμματα. Αυτό που χρειάζεται είναι καθαρότητα, αλήθεια. Να βγαίνει κάποιος και να λέει αυτό το έργο θέλει δύο χρόνια, τόσα ευρώ θα δώσουμε εδώ, τόσα εκεί, οι εργάτες θα δουλεύουν από δευτέρα μέχρι σάββατο κλπ. Αντ'αυτού τόσο καιρό, τοσα χρόνια, μόνο κοροιδία υπάρχει. Οι αρμόδιοι κοιτάνε πως θα παρατείνουν τους χρόνους, πως θα δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, πως θα μεγαλώσουν το λογαριασμό και τέλος πως θα θάψουν τα σκάνδαλά τους. Τα πάντα γίνονται γι'αυτό το χρήμα, και μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ. Και όλοι αυτοί οι πολιτικοί των μεγάλων υποτίθεται κομμάτων δε δέχονται κριτική. Αυτό και αν είναι. Κάνουν ότι θέλουν και ξέροντας ότι θα βγουν ξανά σε κοιτάνε υπεροπτικά. Όσο για τους φόρους, έχουμε φόρους παραπλήσιους αν όχι ίδιους με μεγάλα ευρωπαικά κράτη, εισοδήματα χαμηλά και μεγάλη ακρίβεια. Θα τους δίνουμε και παραπάνω φόρους;; γιατί; Πάντως ανώνυμε μου κάνει εντύπωση το εξής: κατηγορείτε τους Έλληνες που βγάζουν αυτούς, ok. Άλλά να μιλάτε για τους φόρους, ότι πρέπει να δίνουμε περισσότερους για να γίνει κάτι, για να έχουμε ευρωπαικό κράτος;; δίνουμε τους ίδιους με χαμηλότερα εισοδήματα. Προφανώς μιλάτε εκ του ασφαλούς οικονομικά. Γιατί αρκετοί Έλληνες δουλεύουν σκληρά και τα εισοδήματα δεν είναι αυτά που έπρεπε να είναι, είναι πολύ χαμηλότερα για μια ευρωπαική χώρα. Όσο για τα δάση υπάρχουν υπεύθυνοι για την προστασία των δασών. Τα χρήματα για αυτά τα έργα είναι ελάχιστα σε σχέση με άλλα πολυδάπανα που χρέωσαν την οικονομία. Η ζημιά σήμερα δε θα ήταν τόσο μεγάλη. Αν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα που έπρεπε να έχουμε. Εγώ είμαι μέσα για αναδάσωση. Το έχω κάνει στο παρελθόν(στο σχολείο) και θα το ξανάκανα ευχαρίστως! Ας κάνουμε λοιπόν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Ας κάνουμε κάτι λοιπόν για την Ελλάδα, το περιβάλλον, τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ανώνυμε, φαίνεσαι αρκετά αποστασιοποιημένος από όλα όσο συζητάμε παρόλο που έχεις αρκετά καυστικό ύφος. Πιθανά η αποστασιοποίηση αυτή σε κρατά "ανώνυμο". Τί εννοείς "ψηφίζεται"? Πρώτα από όλα σε ποια γενιά ανήκεις? Μήπως παρακολουθείς τις εξελίξεις στην ελλάδα από δορυφορικό κανάλι στον Καναδά? Ζεις στην Ελλάδα? Δουλεύεις στην Ελλάδα? Ψωνίζεις για το σπίτι σου? Ταίζεις ή σε ταίζουν? Μήπως όσον αφορά τη φοροδιαφυγή εννοείς τους λίγους προνομιούχους που σχετίζονται άμεσα με πρόσωπα της αρρωστημένης μας πολιτικής σκηνής? Ναι λοιπόν συμφωνώ. Αυτοί να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Ή μάλλον ας πληρώσουν απλά τους "μειωμένους" δικούς μου φόρους αναλογικά με το εισόδημά τους. Πιστεύεις ότι εγώ δεν έχω δουλέψει χωρίς να πληρωθώ? Ή ότι δε συνεχίζω να το κάνω? Θεωρείς ότι το να δουλεύεις για έναν ανεξέλεγκτο ιδιώτη, από μέρους κυβερνόντων, δεν είναι δωρεάν εργασία? Το κάνω. Το κάνουμε όλοι. Απλά το κάνουμε για λάθος στόχο. Θεωρείται καλοί μου συνομιλητές ότι μία σοβαρή και συντονισμένη επιχείρηση αναδάσωσης δεν θα είχε απήχηση στον κόσμο? Δεν θα συμμετείχαμε όλοι μας? Θα γίνει? Μπα.....Αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με το "συντονισμό" της κεντρικής εξουσίας και φυσικά με απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (με τις ανάλογες φυσικά υπεξαιρέσεις-μίζες) και όχι από τα χρήματα του ταπεινού 5% (χαχαχα, φίλε μου μελέτησε λίγο τους λογαριασμούς στο σπίτι σου και θα διαπιστώσεις τί δίνεις για φόρους-φαντάσματα). Ο έλληνας (δεν μου αρέσει ο τρόπος που το διατυπώνω αλλά είναι αλήθεια) είναι φιλότιμος και ευαίσθητος. Απλά η λανθασμένη καθοδήγηση και οι μηχανισμοί της σιωπηλής, υποβόσκουσας χούντας που βιώνουμε παγκοσμίως (αναφέρομαι φυσικά στο χαμένο ιδεώδες που παρερμηνεύσαμε ως δημοκρατία) κάνουν τον έλληνα να δείχνει άβουλος, αναίσθητος και πολλές φορές ηλίθιος. Μη γελιέστε φίλοι μου. Κάποιος (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του) είπε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα έξυπνων ανθρώπων με ηλίθιους ηγέτες ενώ η Τουρκία το ακριβώς αντίθετο. Λοιπόν δεν είναι μόνο η Τουρκία που διαθέτει έξυπνους ηγέτες. Αυτό είναι που μας λείπει και όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται όλο και περισσότερο. Πως θα το διορθώσουμε αυτό? Είναι πολύ δύσκολο. Ομολογώ πως είμαι απογοητευμένος και οργισμένος. Όχι τώρα. Εδώ και πολύ καιρό. Δεν με ξύπνησαν οι φωτιές. Η φωτιά μέσα μου έχει ανάψει από τη στιγμή που διαπίστωσα ότι το κατά τα άλλα αθώο και ρομαντικό φοιτητικό κίνημα είναι μικρογραφία και ίσως πιο άρρωστο από το πολιτικό σκηνικό των "μεγάλων". Είναι απλά εκτροφείο πολιτικών ηγετών του γνωστού τύπου που καμαρώνουμε καθημερινά στα παράθυρα. Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε και ενώ ήμουν μέρος αυτού του συστήματος και για ένα διάστημα ηγήθηκα φοιτητικής παράταξης διαπίστωσα ότι δε μπορείς να πολεμήσεις βαθιά ριζωμένες και μεθοδευμένες αναχρονιστικές απόψεις και πρακτικές. Μπαίνοντας στην αγορά εργασίας αποτραβήχτηκα από όλα αυτά προσπαθώντας να επιβιώσω όχι όμως εις βάρος του διπλανού μου. Πραγματικά νιώθω ότι ξέρω τι πρέπει να γίνει σε αυτό το τόπο αλλά δεν ξέρω πως να "σκοτώσω" το "πολιτικο-κοινωνικό τέρας" που δημιούργησαν οι "γονείς" μου. Αυτό που ξέρω είναι ότι μερικές εκατοντάδες δέντρα μπορώ να τα φυτέψω! Απλά ας μου πουν οι ηγέτες, τους οποίους τελικά εγώ πληρώνω, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι εδω "Απλά ας μου πουν οι ηγέτες, τους οποίους τελικά εγώ πληρώνω, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ!!!!!!"
καλουτσικα τα πηγες.

Αμα περιμενεις να σου πουν αυτοι σωθηκες.
Πηγαινε στο χωριο σου, βρες μερικους ακομα, καντε ενα συλογο, βρειτε και ενα γεωπονο και αρχιστε την αναδασωση.
Πρωτοβουλια λεγεται αυτο.

ΠΣ-Στο εξωτερικο ειμαι τωρα αλλα εχω δουλεψει και στην Ελλαδα και σε κανα δυο ακομα χωρες. Ξερω πολυ καλα τι φορους πληρωνω εδω που ειμαι και τι θα πληρωνα για το ιδιο εισοδημα στην Ελλαδα. Και ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορα σε πληροφορω και προφανως δεν εχεις ιδεα (με ολο τον σεβασμο και οχι υποτιμητικα)

Ανώνυμος είπε...

Καλά το κατάλαβα λοιπόν ότι ζεις έξω. Έλα μέσα να βρούμε λύση. Βαρέθηκα τους ευαισθητοποιημένους ομογενείς που βλέπουν τη πατρίδα με το κυάλι. Παρεπιπτόντως ελπίζω η χώρα στην οποία βρίσκεσαι τώρα να μην έχει παραδωθεί στις φλόγες. Αν αυτό συμβαίνει γύρνα πίσω. Εδώ ΠΙΝΟΥΜΕ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Ισως να φυτέψουμε και μαζί κανένα δεντράκι στο χωριό (αστειεύομαι). Επίσης πρωτοβουλία (επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα, με όλο το σεβασμό) είναι να τραβήξω άλλους 10 μαζί μου να φυτέψουμε δέντρα παρέα, ώστε να μην παραμείνω αθεράπευτα ρομαντικός αλλά επιτέλους να γίνω αποτελεσματικός ενεργός πολίτης. Η επόμενη λύση είναι να παρατήσω αυτή τη καμμένη γη και να ξενιτευτώ για μια καλύτερη τύχη. Από μακριά θα κρίνω και θα σχολιάζω πιο ήρεμος.(Δύσκολες ώρες φίλε μου).

Ανώνυμος είπε...

Επίσης στην Ελλάδα δε θα είχες το ίδιο εισόδημα φίλε μου. ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ. (Εκτός, φαντάζομαι, αν είσαι ανθρακορύχος στο Βέλγιο)(Πάλι αστειεύομαι)

AndreasVr είπε...

Σπύρο, -Η φωτιά μέσα μου έχει ανάψει από τη στιγμή που διαπίστωσα ότι το κατά τα άλλα αθώο και ρομαντικό φοιτητικό κίνημα είναι μικρογραφία και ίσως πιο άρρωστο από το πολιτικό σκηνικό των "μεγάλων"-. όντας φοιτητής τώρα, φαίνεται να έχεις απόλυτο δίκιο. -δεν ξέρω πως να "σκοτώσω" το "πολιτικο-κοινωνικό τέρας" που δημιούργησαν οι "γονείς" μου.- αυτό είναι, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Ακούω πολλούς ανθρώπους εξήντα και εβδομήντα χρονών να στρέφονται ενάντια στους νέους, να τους κατηγορούν, να λένε πως δεν έχουν ζήσει τίποτα κτλ. Υπάρχουν ελάχιστοι που αναγνωρίζουν ότι οι πιο νέες γενιές είναι καλύτερες και μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο για τον τόπο απ'ότι οι ίδιοι.
Ανώνυμε, κοίτα λίγο τα links που σου έδωσα πιο πάνω για τα φορολογικά συστήματα ελλάδας, γερμανίας μπας και πειστείς επιτέλους, οτι οι ΦΟΡΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΙ. Επίσης τα εισοδήματα είναι ΠΟΛΥ χαμηλότερα απ'οτι θα έπρεπε κανονικά να είναι.ΕΣΥ δεν έχεις ιδέα. Κοίτα λίγο προσεκτικά τα links σε παρακαλώ. Και κάνε και μια γενική σύγκριση των δύο χωρών. Και δεν μπορείς ρε φίλε, δεν έχεις δικαίωμα πως το λένε να μιλάς έτσι απέξω και να χρησιμοποιείς και όρους διαχωρισμού εμείς και εσείς, εσείς οι Έλληνες, άκου εκεί. Για να το λες αυτό μάλλον δεν είσαι Έλληνας, έτσι; Μάθε λοιπόν ότι οι νεώτεροι Έλληνες, αυτοί που ζουν ΕΔΩ και νιώθουν την Ελλάδα, ψάχνονται, παίρνουν πρωτοβουλίες, κάνουν αναδάσωση, διαβάζουν, σπουδάζουν, ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και αυτόν τον τόπο, ΘΕΛΟΥΝ και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να τον αλλάξουν. Για πες μας κι εσύ τι κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε satel444, μην μπαίνεις στη λογική που μας έφερε εδώ: "οι πιο νέες γενιές είναι καλύτερες". Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή. Κάποτε ένας γραμματέας νομαρχειακού συμβουλείου μου είπε: "Σπύρο, ηρεμίστε λιγάκι. Είναι δυνατόν εμείς που είμαστε χρόνια στην πολιτική σκηνή του τόπου και σίγουρα διεφθαρμένοι, λίγο ή πολύ, να συμβουλεύουμε εσάς τους νέους να μετριάσετε το ψέμα και τη λαμογιά?" Είχε δίκιο, δυστυχώς όμως... με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Αυτό του είπα και κούνησε το κεφάλι του χαμογελώντας. Λοιπόν, έχουμε πολλά να μάθουμε από τις προηγούμενες γενιές. Πολλές φορές πρέπει να τους βλέπουμε ως παραδείγματα προς αποφυγή. Έχουν πολλά να μας μάθουν, θετικά ή αρνητικά. Χρέος μας όμως, και βάση αυτού θα κριθούμε ως νέα γενιά, είναι να μορφωθούμε, να ενημερωθούμε, να ασχοληθούμε και τελικά να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που θα δεχθούμε μεταφράζοντας και χρησιμοποιώντας αυτές με στόχο το κοινό συμφέρον. Είναι πολύ δύσκολο ως νέος να ασχοληθείς με τα κοινά του τόπου. Κι αυτό γιατί απλά χρησιμοποιούν το ρομαντισμό των λόγων και των πράξεών σου για στείρα ψηφοθηρία. Αυτό δεν το κάνει κάποιος συνάδελφός σου που θα σταθεί δίπλα σου στις φοιτητικές εκλογές. Το σύστημα λειτουργεί όπως οι μυστικές υπηρεσίες π.χ. Μοσάντ. Σιωπηλή στρατολόγηση, δεν καταλαβαίνεις ότι σε στρατολογούν γιατί για κάθε τι που πράττεις σου έχουν δώσει την ψευδαίσθηση ότι είναι για το κοινό συμφέρον. Η αλυσίδα ξεκινάει από τα κεντρικά και έχει πολλούς μεσολαβητές μέχρι να φτάσει σε εσένα. Ο ένας στρατολογεί τον επόμενο έχοντας διαφορετική αιτιολογία γι αυτό μέσα του. Μόλις λοιπόν τελειώνουν όλα και τα εκάστοτε "κεντρικά" καρπώνονται τους κόπους σου μέσα από τις ειλικρινείς και ρομαντικές σου προσπάθειες, αντιλαμβάνεσαι ότι ο σκοπός δεν ήταν και τόσο ρομαντικός τελικά.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. ΕΓΩ ΣΥΖΗΤΑΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΩ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΘΑ ΠΟΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΑΠΛΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάθομαι και διαβάζω όλα αυτά και τα βλέπω όλα μάταια! Γιατί? Και οι 300 (όχι του Λεωνίδα) βγαίνουν στα κανάλια και μας κοροϊδεύουν πλεον ευθέως!
Ποιούς φόρους? Αυτούς που πληρώνω εγώ και συ? Όταν κρατούν από το είσόδημά μου το 35% περίπου, νομίζεις οτι κάνουν το ίδιο και στους πλούσιους? Αμ δε...
Επίσης δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά τον τόπο του και δε θέλει το καλύτερο γι αυτόν! Η λύση δεν είναι να πάρω να φυτέψω ενα δέντρο!
Όταν βλέπω οτι το 80% των Ελλήνω ψηφίζουν τους ίδιους εδώ και 30 περίπου χρόνια, που να τη δω την ελπίδα? Σε ένα θαύμα ελπίζω! Προσωπικά προσπαθώ και αντιδρώ! Εσείς?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ!!!!Το ξέρω ότι τώρα όλα φαίνονται μαύρα και καμμένα. Δεν είναι λύση όμως η αποστασιοποίηση. Μη γυρίσεις τη πλάτη στα κοινά που μας απασχολούν. Με αυτό το τρόπο βγαίνουν και ξαναβγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Μέσα από συζητήσεις και κοινή δράση ακόμα και κάτω από διαφορετικά παραταξιακά εμβλήματα (πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει διαφορά στις σημερινές πολιτικές παρατάξεις) μπορούμε όλοι να βρούμε πύλες επικοινωνίας και να συννενοηθούμε. Όσον αφορά την αναδάσωση, πάρε 2 φιλαράκια σου και φυτέψτε 10 δεντράκια. Τότε εσύ θα έχεις κάνει κάτι ουσιαστικό ενώ οι υπόλοιποι ακόμα θα συζητάνε για το τι πρέπει να γίνει. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και ίσως στη διαδρομή για το καμμένο βουνό να συζητήσουμε και να βρούμε λύση και για άλλα προβλήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σπύρο δεν απέχω από τα κοινά! απλά δε βλέπω φως στο τούνελ! Σε μια χώρα με υπουργούς όπως ο Πολύδωρας και ο Μεϊμαράκης (ύμαρτον) μόνο τα γέλια μπορώ να βάλω! Αγαπώ τη χώρα μου και βάζω το πετραδάκι μου! Ανοίκω στο aprilia club και μέσα στη βδαμάδα θα μαζέψουμε τροφιμα και ρούχα και θα τα πάμε οι ίδιοι! Το όλο σκηνικό θα στηθεί έξω από το σπίτι μου! Επιπλέον συζητάμε και με άλλες λέσχες να οργανώσουμε κάποια στιγμή αργότερα ενα ΣΚ αναδάσωσης! Βλέπεις οτι προσπαθώ και δε μένω μόνο στα φόρουμ! Τυχαία βρέθηκα εδώ και βλέπω τις Ιδέες σας! Υπήρξα φοιτητής στο ΕΜΠ και ξέρω καλά τις εκεί παρατάξεις! Μια συμβουλή! Μακριά αν θέλετε να παραμείνετε άνθρωποι και αν θες να γίνεις μέλος της πολιτικής ζωής βρες άλλο τρόπο και όχι να κάνεις χατίρια και δωρεάν πτυχία! Μου τη "δίνει" που με κυβερνούν άνθρωποι με το όνομά τους και υπουργοί που κολλούσαν αφίσες κατ' εντολή! Κρατήστε την αξιοπρέπειά σας και τον αυτοσεβασμό που ακόμη έχετε γιατί αν χαθούν δε γυρίζουν πίσω! Αυτές οι αξίες λείπουν από την κοινωνία σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

απ΄ότι φαίνεται οι περισσότερες φωτιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. η ευθύνη που θα καταλόγιζα εγώ στον κ΄θε πολιτικό υπεύθυνο είναι τα κίνητρα που δίνει στους εμπρηστές. όταν κάποιος γνωρίζει ότι επιτέλους θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το μέχρι τώρα "άχρηστο" (λόγω του χαρακτηρισμού του ως δασικό) χωράφι του, ελαφρά τη καρδία βάζει μια φωτιά, με τα γνωστά αποτελέσματα. σήμερα οι δασικές εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο, στην Εκκλησία ή σε ιδιώτες και η νομοθεσία δεν προβλέπει κανενός είδους χρήση γι' αυτές τις εκτάσεις. στο κυνήγι λοιπόν της εκμετάλλευσής τους για έξτρα εισόδημα βάζουμε φωτιές. σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα δάση είναι ιδιωτικά και οι ιδιωκτήτες εκμεταλλεύονται την ξυλεία και φυσικά φυτεύουν καινούρια δέντρα κάθε φορά που υπάρχει απώλεια. καταλαβαίνω πως δεν είναι δυνατόν αυτό να εφαρμοστεί απόλυτα στην Ελλάδα λόγω της ιδιαίτερης μορφής των δασικών περιοχών, αλλά είμαι σίγουρη πως με κάποιο τρόπο μπορούν να αποφέρουν τα δάση κάποιο κέρδος, πράγμα που θ' αποτελέσει9 κίνητρο για την προστασία τους. γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι είναι τόσο κοντόφθαλμοι και ασεβείς που χρειάζονται διάφορα κόλπα για να δουν το προφανές!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από aprilia club χαίρομαι που σε σένα και την ανιδιοτελή δράση σου βλέπω την ελπίδα. Όσον αφορά τον αυτοσεβασμό μου, αυτόν το κέρδισα πριν χρόνια όντας κι εγώ φοιτητής, προσπαθώντας να νικήσω το "τέρας" εκ των έσω!(Διάβασε προηγούμενο ποστ) Προς στιγμήν απέτυχα. Δεν το βάζω κάτω. Όσον αφορά την υποχρέωσή μας για αναδάσωση κινούμε κι εγώ στα ίδια πλαίσια. Ας κινητοποιήσουμε τον άμεσο κοινωνικό μας περίγυρο σε πρώτη φάση (οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι από το χώρο εργασίας κτλ) και όλα θα ακολουθήσουν σαν αλυσίδα. Σαν φωτιά ανανέωσης. ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι και γω για σένα Σπύρο και εύχομαι ό,τι κυνηγας να το καταφέρεις! Ρίξτε μια ματιά αύριο στο www.apriliaclub.gr όπου θα ανεβάσουμε την επίσημη ανακοίνωση! Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή κάνεις πολιτική χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται.Έτσι απλά.Έχω ζήσει τη μισή μου ζωή σε ευρωπαικά κράτη οπότε βούτα την γλώσσα σου σε σαπούνι αν είναι να μου απαντήσεις.

AndreasVr είπε...

Μπράβο στο aprilia club! επίσης και κάτι άλλο εκτός από την αναδάσωση. Ανακυκλώστε ότι μπορείτε, εν ανάγκη περπατήστε λίγο. Μόνο έτσι θα δυναμώσει λίγο αυτή η συνήθεια και θα δώσουμε κίνητρο για να χτιστούν περισσότερα εργοστάσια.

AndreasVr είπε...

sorry που επαναφέρομαι στα παράπονα αλλά θυμήθηκα το τέρας Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα δυστυχώς και γιαυτό πρέπει να φωνάζουμε όσο μπορούμε

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας, ποιος έχει δίκιο ή ποιός έχει άδικο δεν θα το κρίνω. Είναι οφθαλμοφανές. Αυτό στο οποίο θα ήθελα να επικεντρωθώ είναι στον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων από τους Έλληνες. Ανιστόριτοι, ματαιόπονοι, ωχ-αδερφιστές. μεσα στην μουρμούρα, την γκρίνια και την κακομοιριά. Ελεεινοί συνεχιστές του αρχαίου ένδοξου ελληνικού πολιτισμού καταφέραμε και κάψαμε το παρελθόν, το πάρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Όλοι είμαστε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έγκλημα. Ότι σπείραμε, θερίζουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και υπεκφυγές. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πληρώσουμε τα λάθη μας και τις επιλογές μας. Και λοσον αφορα τους φόρους που πρέπει να πληρώσουμε παραπάνω, δεν έχει παραπάνω. Σκότωσαν τον πεθαμένο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εγώ βλέπω ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ είναι ότι τρωγόμαστε μεεταξύ μας. Ξεκολήστε!!!!
Αντί να τσακώνεστε για την πολιτική, για τους φόρους κτλ, ενωθείτε να πολεμήσουμε με τον τρτόπο του και στο μέτρο που μπορεί ο καθένας μας.
Κατηγορείτε τους πολιτικούς που με αφορμή την τραγωδία αλληλό- κατηγορούνται και δυστυχώς κάνετε ακριβώς το ίδιο.

Η άποψη είναι σαν την Π..... ο καθένας έχει από μια διαφορετική. Άσχετα με τις απόψεις του καθενός μας, το πρόβλημα και η αιτία του μένους μας είναι κοινά! Ενωθείτε!! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Και μακάρι οι αίτιοι και όλοι μα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκδήλωση των πυρκαγιών, να πληρώσουν ακριβά για τις ψυχές των αθώων που χάθηκαν μεσα στις φλόγες.

Ανώνυμος είπε...

@παλινοστουντα: σοβαροτατο σχολιο, γεματο ουσια και επιχειρηματα. Συγχαρητηρια! Τι να περιμενω σαν επομενΟ? Απειλες για τη ζωη μου?

@σπυρο / satel444: για διαβαστε τους πινακες φορολογιας και τους κανονισμους εφαρμογης καλα και θα δειτε που πληρωνεις (ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ) πιο πολλα. Για να μην λεμε για τους εμμεσους τωρα, βενζινη 1,40 το λιτρο, το κυβικο το νερο 4,20 (ναι ευρω και οχι τιποτα αλλο) κλπ κλπ κλπ.

@satel444: εαν προσφερεις την δυνατοτητα ανωνυμου ποστινγκ στο blogg σου, να το σεβεσαι κιολας. Απο οσο ειδα πριν κανω ποστινγκ, το ΙΡ δεν ειναι δημοσια πληροφορια.

Ανώνυμος είπε...

Τελος παντων, στο θεμα:
βλεπω οτι υπαρχει θεληση για δραστηριοποιηση και δραση και ισως μεσα απο το μεγαλο αυτο κακο, ισως βγει και κατι καλο. Μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, καμαρώστε το σύστημα!!! Πολιτικοί και δημοσιογράφοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δουλεία τους στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων. Γυρίσαμε πάλι στο "ΦΛΕΓΟΝ" θέμα: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ? Άκουσα ότι θα στήσουν κάλπες στα καμμένα χωριά.ΕΕΕΕ δε τρώγονται με τίποτα. Αχ καημένε και καμμένε έλληνα. Νομίζω ότι μετά τα δέντρα ήρθε η ώρα να κάψεις και ΚΑΛΠΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ. ΓΙΑΤΙ;

ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Αποδοκιμάζουμε το αίσχος χωρίς πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

http://anadasosi.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ανωνυμε, σπυρο και satel444.ειμαι η αννα κ θα ηθελα να πω σαν μια πολιτης καινουργια ψηφοφορος οτι μετα απο ολα αυτα δεν βρισκω κανεναν ανταξιο για την ψηφο μου.εγινε μια τετοια καταστροφη κ κανεις δεν κοιταξε το προβλημα καταματα.κανεις δεν κοιταξε εμας καταματα να μας εξηγησει.Ποιοι το εκαναν.τι θα επακολουθησει.ειναι ολοι τους δειλοι κ προσβαλουν την συνειδηση μας.κανεις δεν εχει τα κοτσια να δωσει στην Ελλαδα την αξιοπρεπια που της αξιζει.χρειαζομαστε ηγετες οχι βοσκους.οσες πορειες εχουν γινει με αυτη την κυβερνηση ειχαν ελαχιστο αντικρισμα ισως κ κοροιδευτικο.δεν λεω να μην μαχομαστε απλα αισθανομαι οτι δεν πιανει τοπο.

AndreasVr είπε...

γεια σου Άννα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά μπορούν να αλλάξουν. Όλα ξεκινούν από το προσωπικό επίπεδο. Αν αλλάξουμε εμείς προς το καλύτερο τότε θα αλλάξουν όλα. Αν αποκτήσουμε άλλη νοοτροπία άλλη νοοτροπία θα υπάρχει και στη βουλή, και στο κράτος και κάτι θα αρχίσει να δουλεύει. Ήδη αυτή η διαδικτυακή κινητοποίηση, οι πορείες, η ευαισθητοποίηση είναι κάτι πολύ θετικό, είναι μια κίνηση που μόνο μπροστά μπορεί να μας πάει.

ανώνυμε(με τους φόρους): δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για δημοσιοποίηση του ip, αλλά και να υπήρχε, κάποιος που επέλεγε ανωνυμία γιατί να ήθελε να φαίνεται η ip του; Και μη μιλάς για σεβασμό, παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου άννα, γεια σου. Μην απογοητεύεσαι. Έχει δίκιο ο satl444. Άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου. Άλλαξε την οικογένειά σου. Άλλαξε τους φίλους σου. Αν όλοι το κάνουμε αυτό τότε έχουμε αλλάξει όλη την Ελλάδα. Κάποια στιγμή ειπώθηκε από έναν απαισιόδοξο φίλο ότι αν κάποιος καθηγητής προτείνει αναδάσωση από μέρους των μαθητών οι γονείς θα αρνηθούν. Αν θέλουν τα παιδιά, αν θέλουν οι νέοι αλλάζουν τους γονείς, αλλάζουν τους δασκάλους, αλλάζουν τα πανεπιστήμια. Το σίγουρο είναι ότι για αυτόν τον αγώνα θα "πέσουν κορμιά". Θα πληγωθούμε. Αλλά ούτως ή άλλως δεν είμαστε πληγωμένοι τώρα? Δυστυχώς εμείς (οι πιο νέοι) κληρονομήσαμε αυτή τη κατάσταση. Δυστυχώς σε εμάς πέφτει το βάρος να την αλλάξουμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε αλλάζοντας πρώτα απ΄όλα το ίδιο μας το σπίτι. Ας βγούμε στο μπαλκόνι, ας βγούμε και στους δρόμους. Ας το συζητήσουμε στον καφέ, στα πανεπιστήμια στη γειτονία, στη δουλειά. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. (Προς θεού!!Για να δημιουργήσεις κάτι δε σημαίνει ότι καταστρέφεις κάτι άλλο. Αυτό για πολλούς θερμοκέφαλους που θα παρεξηγήσουν τα λόγια μου).ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας
Απο ότι βλέπω καιρό έχει να γραφτεί κατι για τις φώτιες εδώ. Έψαχνα κάποιο blog για να αφήσω ένα μήνυμα και ήταν αυτό που βρήκα πρώτο. Τελείωνω το μεταπτυχιακό μου Αγγλία και αυτό τον καιρό ακουω πάλι ότι αρχισαν οι φωτιές. Εμείς εδώ τρελαινόμαστε να γυρίσουμε στην χώρα μας και κάποιοι απλά θέλουν να την κάψουν ολόκληρη!!Δεν θέλω να φτάσω κάποια στιγμή να πω οτί δεν θα γυρίσω πίσω επειδή πλέον δεν θα υπάρχει τίποτα εκεί να δω! Αν κάτι κρατάει ζωντανή την Ελλάδα είναι η ομορφιά της..ας σταματήσουμε να έχουμε τοσο αυτοκαταστροφικές τάσεις πλέον.
Φιλιά απο το απωθητικό αλλά καταπράσινο Λονδίνο...Ε

AndreasVr είπε...

Γεια σου φίλε και συγχαρητήρια για τις σπουδές σου. Δυστυχώς οι φωτιές είναι ένα μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών με τέτοιο κλίμα. Υπάρχει και κάτι άλλο όμως: οι αυξημένες θερμοκρασίες λόγω κλιματικής αλλαγής, η ανθρώπινη αμέλεια και η έλλειψη οργάνωσης. Πόσα δάση άραγε θα είχαν σωθεί αν υπήρχε εφαρμογή όλων των μέτρων διαχείρισης που υπάρχουν; Στη χώρα μας έχουμε σχετικά με τη διαχείριση τμήματα στα πανεπιστήμια, υπάρχουν διάφορες προτάσεις, διάφορα μοντέλα από άλλες χώρες αλλά όπως και σε άλλα πράγματα το πρόβλημα είναι στην πράξη. Αν υπήρχε δηλαδή ένας πιο αποτελεσματικός μηχανισμός στην πανεπιστημιακή έρευνα και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όλα θα ήταν καλύτερα. Εμπρηστές πάντα θα υπάρχουν αλλά το πόσο καταστροφική θα είναι φωτιά εξαρτάται και από το σχεδιασμό που υπάρχει πριν αυτή ξεσπάσει. Παρόλα αυτά η χώρα μας είναι και θα είναι πανέμορφη(έξω από τις πόλεις) και από αυτό πρέπει να πάρουμε δύναμη για τη συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση...Μακάρι όντως οι έρευνες και οι ιδέες κυρίως των νέων να έμπαιναν σε εφαρμογή. Αλλά γενικότερα τόσα χρόνια που λείπω δεν βλέπω να έχει βελτιωθεί και τπτ στην γενική εικόνα. Ειδικά σε σχέση με τα περιβαλλοντικά θέματα επειδή ενδιαφέρομαι και εδώ κάνω έρευνα πάνω σε environmental management systems σε επιχειρήσεις μόλις γυρνάω Ελλάδα νομίζω οτί μιλάω για εξαιρετικά εξωπραγματικά πράγματα...!! Αυτό με ενοχλεί πάνω από όλα...οτί μπορούμε να είμαστε από τους πρώτους γιατί εχούμε δυνατότες και μια καταπληκτική χώρα αλλά δεν θέλουμε..
Φιλιά και keep up την καλή προσπάθεια ότι και αν γίνεται...Ε

Ανώνυμος είπε...

apo ta sholia pou diavasa katalava oti ola osa pathenoume san ellines mas axizoun.isos se 1000 xronia na eimaste pia ikanoi na sunenoithoume kai na allaxoume ta pragmata,se 1000 xronia omos den tha uparxei tipota ean den allaxoume TORA.

AndreasVr είπε...

Γεια σου ανώνυμε.
Εγώ από τα σχόλια αυτά είδα πόσο ίδια είναι τα πράγματα δύο χρόνια μετά. Το πάθημα συνεχίζει να γίνεται πάθημα και όχι μάθημα..

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...