20.7.07

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στα καμένα δάση του Κισάβου στην Αγιάς Λάρισας


Tα πρώτα έργα στα καμένα δάση του Κισάβου, στην περιοχή Μελιβοίας της Αγιάς Λάρισας, για την προστασία των καμένων εδαφών από την διάβρωση, ξεκίνησαν ήδη με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να ξαναζωντανέψουν τα δάση που κάηκαν και για το λόγο αυτό έχουν ήδη διατεθεί σε δασικές υπηρεσίες και δήμους της Θεσσαλίας κονδύλια συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις.
Εκτός από τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή Αγιάς-Μελιβοίας υπάρχει χρονοδιάγραμμά και για το Νότιο Πήλιο και για την Σκιάθο. Όσον αφορά ειδικότερα στα έργα που έχουν ξεκινήσει στις παρυφές του Κισάβου, αφορούν στην δημιουργία μικρών φραγμάτων από κορμούς και κλαδιά σε ρέματα και πλαγιές ώστε σε περίπτωση βροχοπτώσεων να συγκρατηθεί το χώμα και το νερό και να μην υπάρξουν πλημμύρες. Υπολογίζεται ότι τα έργα,που γίνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια Δασαρχεία,θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου γύρω από τους οικισμούς της περιοχής ώστε να μην εμφανισθεί πρόβλημα διαβρώσεων των εδαφών.

πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...