22.7.07

Βουλγαρία-Ρουμανία: Οκτώ οι νεκροί από τον καύσωνα.Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στη Βρετανία


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Βουλγαρίας,από το κύμα καύσωνα που πλήττει την χώρα,ένα άτομο έχασε την ζωή του και προκλήθηκαν πυρκαγιές στό νότιο τμήμα της χώρας,όπου τρεις περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Νοσοκομειακή πηγή ανακοίνωσε ότι ο νεκρός είναι στο Ντούλοβο(βορειο-ανατολικά).Πρόκειται για άστεγο 76 ετών το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε κάτω από ένα δένδρο.Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο έδειξε σήμερα 40 βαθμούς Κελσίου.Στην Στάρα Ζαγορά δύο εστίες φωτιάς κατακαίουν δασική έκταση σε μέτωπο δέκα χιλιομέτρων και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή υπάρχει κίνδυνος από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Στο Τόπλοβγκραντ(νότια),οι πυροσβέστες έθεσαν σήμερα υπό έλεγχο μία πυρκαγιά που κατέστρεψε βίλες,αγροικίες,αμπελώνες και εσπεριδοειδή σε έκταση 8 χιλιάδων στρεμμάτων.Φωτιές αναφέρθηκαν επίσης στο Ντιμίτροβγκραντ και Σβίλεγκραντ(νοτιο-ανατολικά).Στη Φιλιππούπολη και την Σιλίστρα,στα νότια και βορειο-ανατολικά αντίστοιχα, οι άρχες έθεσαν στην διάθεση των κατοίκων κλιματιζόμενες αίθουσες σε δημόσια κτίρια. Στο Βουκουρέστι,ο υπουργός Υγείας Γεβγκένι Νικολαέσκου ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι πέθαναν σήμερα στην Ρουμανία,όπου το θερμόμετρο έδειξε 40 βαθμούς Κελσίου,με αποτέλεσμα οι νεκροί από την αρχή της εβδομάδας να φθάσουν τους επτά.Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες μέχρι και 42 βαθμών μέχρι τις 22 Ιουλίου. Στην πρωτεύουσα,που έχει πληθυσμό δύο εκατομμυρίων κατοίκων τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν πάνω από χίλιες κλήσεις στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών. Τα τρένα σε όλη την χώρα έχουν εντολή να μειώσουν ταχύτητα επειδή υπάρχει φόβος για εκτροχιασμούς εξαιτίας τυχόν στρέβλωσης των σιδηροτροχιών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ τα Βαλκάνια "βράζουν"η Βρετανία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να σημειωθούν νέες πλημμύρες κατά την έναρξη των σχολικών διακοπών αυτό το Σαββατοκύριακο.Τις τελευταίες 24 ώρες το ύψος της βροχής έφθασε σε ύψος περίπου τα δέκα εκατοστά. Οι προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούν κυρίως την κεντρική και νότια Αγγλία και Ουαλία όπου οι δρόμοι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι,ενώ οι προβλέψεις της μετεωρολογικής κάνουν για λόγο για βροχές όλη την άλλη εβδομάδα.
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...