2.7.07

Χιλιάδες εκδηλώσεις την ημέρα κινητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη


Από τη Νέα Υόρκη έως την Ανταρκτική σχεδόν 6.000 εκδηλώσεις, μεταξύ τους οκτώ μεγάλες συναυλίες, ανακοινώθηκαν για τη σειρά συναυλιών Live Earth, στις 7 Ιουλίου, ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη, με πρωτοβουλία του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου Αλ Γκορ και αστέρων της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Το θέαμα θα μεταδίδεται ζωντανά για τουλάχιστον 24 ώρες σε δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ελπίζουν οι διοργανωτές. Στόχος είναι η επαγρύπνηση των συνειδήσεων απέναντι στο κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και η άμεση λήψη δραστικών μέτρων.
Οι μεγαλύτερες συναυλίες θα διοργανωθούν στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, τη Σανγκάη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Αμβούργο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο με 150 αστέρες, μεταξύ των οποίων οι Police, Genesis, Μαντόνα, Μπον Tζόβι, Κέλι Κλάρκσον.
Δύο άλλες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα συμβολικές έχουν προβλεφθεί στο Κιότο, τόπο διαπραγμάτευσης του πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σε μια βρετανική βάση στην Ανταρκτική, εκεί όπου οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι πολύ ορατές. Αλλες 6.000 συγκεντρώσεις, μικρότερης εμβέλειας, γιορτές και συναυλίες, ανακοινώθηκαν επίσης.
Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν στο ίδρυμα «Συμμαχία για την προστασία του κλίματος», του οποίου ηγείται ο Αλ Γκορ.
Όπως έγινε με το Live Aid το 1985 και το Live 8 του 2005, η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, καθώς και στο liveearth.msn.com.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...