23.8.07

Την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενεργειακή αυτοδυναμία των νησιών ζητούν οι οικολόγοι


plants
Originally uploaded by satel444
Την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) -έστω και μικρής κλίμακας- στην Ελλάδα, αλλά και την απόκτηση ενεργειακής αυτονομίας από τα ελληνικά νησιά, που έχουν "πλούσια τα ελέη του ήλιου και του αέρα", ζητά η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, επισημαίνοντας ότι ο βορειοελλαδικός νομός δεν μπορεί να συνεχίσει να θυσιάζεται και να χρησιμοποιείται ως η "πρίζα" της χώρας.
Στο πλαίσιο και της προγραμματισμένης δημόσιας διαβούλευσης για τον ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας στην περίοδο 2008-2020, η Οικολογική Κίνηση επισημαίνει ότι "κάθε ανεμογεννήτρια, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, δίνει ανάσα στο νομό".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), δρ Ιωάννης Τσιπουρίδης, επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσει, προκειμένου να επιτύχει αυτό που υπαγορεύουν οι τραγικές εξελίξεις των κλιματικών αλλαγών, "δηλαδή" -μεταξύ άλλων- "τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο".
περισσότερα εδώ
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...