8.9.07

APEC: Υπέρ της μείωσης των εκπομπών αερίων οι ηγέτες, αλλά χωρίς δεσμεύσεις


prinos, thassos
Originally uploaded by satel444
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη σύνοδο του φόρουμ Ασίας -Ειρηνικού συμφώνησαν σήμερα στο Σίδνεϊ να υιοθετήσουν "έναν μακροπρόθεσμο στόχο για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ.
Ο αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου ότι οι 21 ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν επί της αρχής ως προς την ανάγκη να συμβάλουν, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και τις συνθήκες, στην περικοπή των εκπομπών αερίων.
Σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης που υιοθετήθηκε στο Σίδνεϊ και υπογράφεται από τους δύο μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη,τις ΗΠΑ και την Κίνα, κατά τη σύνοδο αναγνωρίσθηκε ότι η σύμβαση του ΟΗΕ για το κλίμα είναι το αρμόδιο όργανο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που το προκαλούν χωρίς όμως τη θέσπιση δεσμευτικών στόχων.
περισσότερα εδώ
πηγή: Βίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...