3.9.07

Το κλίμα αλλάζει τους χάρτες


just a tree
Originally uploaded by satel444
Τα συμπτώματα από την υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγούν στις κλιματολογικές αλλαγές στο τοπίο της Γης, κυρίως στις παράκτιες περιοχές, είναι ήδη πολύ ορατά και απαιτούν πλέον αλλαγές στους χάρτες, σύμφωνα με επιστήμονες -χαρτογράφους. Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης σήμερα του πλήρους 'Ατλαντα του κόσμου των Τάιμς, οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την ολοκλήρωσή του, ανέφεραν ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστούν οι παραλίες και να ανατοποθετηθούν κάποιες περιοχές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του Ατλαντα που έγινε το 2003.

"Μπορούμε να δούμε πολύ καθαρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές να αναπτύσσονται μπροστά στα μάτια μας. Πραγματικά πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον διάσημες παραλίες θα εξαφανιστούν για πάντα" ανέφερε ο Μικ Ασγουορθ διευθυντής σύνταξης του Άτλαντα.

"Το περίγραμμα ορισμένων περιοχών αλλάζει, όπως για παράδειγμα στο Μπαγκλαντές . Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει 3μμ κάθε χρόνο πράγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ακτή" ανέφερε ο κ Ασγουορθ προσθέτοντας ότι και ο ποταμός Χουάνγκ Χε ,ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στην Κϊνα "δεν φτάνει πλέον μέχρι τη θάλασσα ,πράγμα που επίσης έχει συνέπειες στην ακτή".
περισσότερα εδώ
πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...