29.9.07

Κουνούπια και υπερθέρμανση


Περισσότερα από ποτέ ήταν φέτος το καλοκαίρι τα κουνούπια στην αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα τα αβγά που γέννησαν δημιούργησαν ένα «αποθεματικό», που θέτει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ίσως ακόμα πιο πολλά το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε αυτό συνετέλεσαν, όπως εξηγεί ο υδροβιολόγος, κ. Σπύρος Μουρελάτος, οι έντονες βροχοπτώσεις της περιόδου 15 Μαΐου με 6 Ιουνίου, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας 30ετίας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με τον κ. Μουρελάτο που είναι πρόεδρος της εταιρίας περιβαλλοντικών εφαρμογών «Οικοανάπτυξη», γίνονται ψεκασμοί, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, κατά μέσο όρο πέντε φορές το χρόνο.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το κουνούπι-τίγρης που έχει εμφανιστεί στην Κέρκυρα και την Θεσπρωτία ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά είναι απόρροια των κλιματικών αλλαγών. Τόσο η εμφάνιση του κουνουπιού-τίγρη όσο και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των κουνουπιών.
Πηγή: ert3.gr(τμήμα κειμένου)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τα λιωσω ολα στον τοιχο

AndreasVr είπε...

σιγά ρε Τσακ Νόρις ;)

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...