4.9.07

Νέος συμβιβασμός για τις εκπομπές αερίων στη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Βιέννη


air pollution
Originally uploaded by satel444
Οι βιομηχανικές χώρες συμφώνησαν την Παρασκευή να εξετάσουν το ενδεχόμενο θέσπισης αυστηρών στόχων για το 2020 προκειμένου να μειωθεί η εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ένα μικρό βήμα προς ένα νέο μακροπρόθεσμο σύμφωνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Περίπου 1.000 αντιπρόσωποι από 158 χώρες που μετείχαν στις συνομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου στη Βιένη, έθεσαν τη μείωση των εκπομπών αερίου από 25 έως 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 ως ένα μη δεσμευτικό σημείο εκκίνησης για την εργασία των πλουσίων χωρών σε ένα νέο σύμφωνο, το οποίο θα επεκτείνει το Πρωτόκολλο του Κιότο του ΟΗΕ πέρα από το 2012.
Ανάγκη να γίνουν πολλά περισσότερα
"Τα συμπεράσματα αυτά... δείχνουν αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι βιομηχανικές χώρες προκειμένου να επιδείξουν ηγεσία", δήλωσε ο Ίβο ντε Μπόερ, επικεφαλής της Γραμματείας του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, καλωσορίζοντας μια συμβιβαστική συμφωνία για το εύρος των απαιτούμενων περικοπών.

"Θα χρειαστεί ωστόσο να γίνουν περισσότερα από την παγκόσμια κοινότητα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με το τέλος των συνομιλιών. Πολλές χώρες επιθυμούν τη διεύρυνση του Κιότο έτσι ώστε να περιλάβει στόχους για όσους βρίσκονται εκτός, όπως οι ΗΠΑ και οι αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν πως το 25-40 "παρέχει χρήσιμες αρχικές παραμέτρους για το συνολικό επίπεδο των φιλοδοξιών περαιτέρω μείωσης των εκπομπών".
περισσότερα εδώ
πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...