Χαμένος κρίκος: Ο άνθρωπος


mountains
Originally uploaded by satel444
Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς δέντρα, χωρίς λουλούδια, χωρίς τα "ζωντανά" χρώματα, χωρίς πουλιά, χωρίς έντομα, χωρίς ψάρια,,
Ή μάλλον για τους κατοίκους των ελληνικών μεγαλουπόλεων, φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς ανθοπωλεία, χωρίς ζωολογικούς κήπους, χωρίς pet shops, χωρίς ενυδρεία.
Περιβάλλον: τα πάντα γύρω μας.Ο άνθρωπος εδώ και αρκετά χρόνια δεν εκτιμά το περιβάλλον. Προχωρά μόνος, εγωιστικά σε ένα τούνελ ανάπτυξης ξεχνώντας ότι για να βρει φως από την άλλη μεριά πρέπει να έχει για συνοδό του το περιβάλλον. Αν κόψεις δέκα δέντρα, αφαιρείς ταυτόχρονα και το ρόλο τους και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες. ¨Ενας βασικός κανόνας που αδιαμφισβήτητα ισχύει στη φύση είναι ότι τα επιμέρους στοιχεία, έντομα, άνθρωποι, φυτά, πουλιά, μικροοργανισμοί και πολλά άλλα, αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν. Όλα είναι ισοδύναμοι κρίκοι μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει. Και κάποιος επιμένει να τον σπάει. Και έτσι αλλάζουν οι ισορροπίες και επηρεάζονται όλοι αρνητικά. Ο άνθρωπος είναι αυτός που σπάει τον κρίκο, ο άνθρωπος είναι αυτός που ψάχνει τώρα τρόπους για να μη χαλάσει η αλυσίδα. Ο χαμένος κρίκος είναι η μόνη σωτηρία μας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε πολλά πράγματα και να ζεστάνουμε τη σχέση μας με τα άλλα στοιχεία της αλυσίδας. Κάτι δεν πάει καλά με τον πλανήτη μας και εμείς φταίμε γι'αυτό. Και αφού κάτι δεν πάει καλά συνέχεια θα βρίσκονται στην επικαιρότητα αρνητικές περιβαλλοντικές ειδήσεις, θα υπάρχουν ιστολόγια για τις καταστροφές, τις μολύνσεις, την υπερθέρμανση και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: