Σοβαρά προβλήματα αφήνουν πίσω τους οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα


lost
Originally uploaded by satel444
Σοβαρά προβλήματα αφήνουν πίσω τους οι ισχυρές βροχες και καταιγίδες που έπληξαν διάφορες περιοχές της χώρας.Στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας και στη Μεγαλόπολη, σημειώθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί αρκετά χωριά.Ο ποταμός Αλφειός υπερχείλισε παρασύροντας ποιμνιοστάσια, πνίγοντας ζώα, πλημμυρίζοντας καλλιέργειες, αλλά και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν και δύο γεφύρια. Επίσης,προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και στο νομό Ροδόπης, κυρίως στα δυτικά, εξ΄αιτίας της υπερχείλισης τοπικών χειμάρρων και ποταμών. Στη Μελέτη, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω της υπερχείλισης ποταμού εκκενώθηκε οικισμός στον οποίο διαμένουν περίπου 500 κάτοικοι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη βορειανατολική Ελλάδα, θα συνεχιστούν και σήμερα.
πηγή: ΑΠΕ

Επίσης: Σήμα κινδύνου για απότομες και αμετάκλητες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών
Είναι ίσως η ισχυρότερη έκθεση που έχει γίνει από τη Διακυβερνητική διάσκεψη για το κλίμα. Η κατάσταση είναι τώρα πιο σοβαρή από ποτέ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιόμουν πως πάει το σαιτ από επισκεψιμότητα. Σκεφτόμουν λιγο καιρό πριν να κάνω κάτι ανάλογο αλλά εγκατέλειψα την ιδέα. Ο λόγος ήταν μια φίλη που μου απαγόρευσε να της στέλνω άλλα μειλ καταστροφολογίας όπως χαραχτήρισε τα περιβαλλοντικού προβληματισμού μυνήματα που έστελνα. Δεν τα αντέχει είπε, την πιάνει κατάθλιψη, δεν θέλει να ξέρει. Και αυτό είναι γενικό φαινόμενο. Οι άνθρωποι να γυρνάν την πλάτη, ή να κουνάνε το κεφάλι με ειρωνία σαν να σου λένε " σιγά να μη σώσεις εσύ τον κόσμο!!!" Φιλική συμβουλή λοιπόν αφού βλέπω ότι το έχεις οργανώσει σωστά, να περιλαμβάνεις και θετικά posts. Πως θα αγαπησουμε το σπίτι μας αν δεν συλλάβουμε την ομορφιά του, αν δεν γνωρίσουμε τους χώρους του, αν δεν φυτέψουμε με τα χέρια μας γιασεμιά στο περβάζι;
Σ' ευχαριστώ για όσα προσφέρεις, εύχομαι καλή συνέχεια!!!
Φιλιά

satel444 είπε...

Αν και πολύ καθυστερημένα, θέλω να σου πω ότι το σχόλιο σου ελήφθη σοβαρά υπόψη. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή.