5.11.07

Στην υπερθέρμανση του πλανήτη αποδίδει τη μείωση των υδάτινων πόρων της η Κίνα


Μ’ έλλειψη νερού κατά περίπου 40 δις κυβικά μέτρα τον χρόνο πάσχει η Κίνα, την οποία ο υπουργός Υδάτινων Αποθεμάτων Τσεν Λέι αποδίδει κατά κύριο λόγο στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τονίζουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Οι αλλαγές έχουν οδηγήσει στον ταυτόχρονο συνδυασμό ξηρασίας και πλημμυρών», φέρεται να δηλώνει ο Τσεν στην εφημερίδα Κινεζική Ημερησία.
Μολονότι η αιτία της ελάττωσης των υδάτινων αποθεμάτων αποδίδεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ως κύριοι παράγοντες θα πρέπει να θεωρούνται εξίσου κι η αύξουσα κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από τους αγρότες και τις γιγαντούμενες μεγαλουπόλεις της Κίνας, όπως κι η εκτεταμένη ρύπανση. Δεκάδες βαριές βιομηχανικές μονάδες έχουν καταστήσει το νερό σε πολλές λίμνες και ποταμούς τόσο μολυσμένο, που δεν είναι πλέον κατάλληλο προς χρήση, ενώ χιλιάδες ακατέργαστοι τόννοι απορριμμάτων ρίπτονται άμεσα στις υδάτινες λεκάνες. Περισσότερα εδώ.
Πηγή: ert3.gr

1 σχόλιο:

DPurpler είπε...

Να δούμε και τα δικά μας;
http://www.petitiononline.com/asopoSOS/petition.html

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...