16.12.07

Σχεδόν αναπόφευκτη η εξαφάνιση των πάγων στον Βόρειο Πόλο, προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές


seagulls
Originally uploaded by satel444
Υπάρχει ήδη αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης, ώστε είναι βέβαιο πως το επίπεδο της θάλασσας θα αυξηθεί αρκετά μέτρα τις ερχόμενες δεκαετίες και θα εξαφανιστούν οι πάγοι στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Βόρειο Πόλο, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Για να περιορίσουν τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου οι άνθρωποι θα πρέπει όχι μόνο να μειώσουν τις σημερινές εκπομπές άνθρακα, αλλά και να φροντίσουν ώστε να απαλλαγούν από ποσότητες άνθρακα που έχουν συσωρρευτεί στην ατμόσφαιρα ακόμα από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
"Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στα σημαία καμπής, απ΄ό,τι νομίζαμε", δήλωσε ο Τζέιμς Χάνσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου "Γκοντάρντ" για τις Διαστημικές Σπουδές της ΝΑΣΑ. "Εάν έχουμε κάποια ελπίδα για να αποφύγουμε το σημείο από το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες αλλαγές", πρόσθεσε.
Περισσότερα εδώ
ert3.gr(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...