16.12.07

Τι έγινε στο Μπαλί;


different point
Originally uploaded by satel444
Οι διαπραγματεύσεις στο Μπαλί έγιναν για τη θέσπιση μιας νέας συμφωνίας-συνθήκης μετά το Κιότο, με στόχο τη συμμετοχή και δέσμευση των ΗΠΑ, Κίνα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι διαπραγματεύσεις έφταναν στο τέλος χωρίς καμία συμφωνία και δέσμευση με αδιάλλακτες μερικές κυβερνήσεις όπως οι ΗΠΑ. Τελικά οι 180 χώρες συμβιβάστηκαν σε έναν "οδικό χάρτη" ο οποίος περιλαμβάνει σειρά διαπραγματεύσεων για 2 έτη ώστε να αποφασιστεί μια νέα συνθήκη δεσμευτική αυτή τη φορά που θα ισχύσει μετά το 2009.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούσε δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από 25% εώς 40% για τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες μέχρι το 2020. Οι ΗΠΑ κυρίως αλλά και η Ιαπωνία και Καναδάς αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την πρόταση.
Μετά από ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ εκφράζουν έντονες ανησυχίες για ορισμένα σημεία της συμφωνίας και θέλουν δεσμευτικά μέτρα και για τις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα.

Καταλαβαίνω ότι οι ΗΠΑ φοβούνται μην πάθει τίποτα η ισχυρή οικονομία τους μετά από μια τέτοια δέσμευση. Πιστεύω όμως ότι με την οικονομία που έχουν θα μπορούσαν να στραφούν σε χίλια πράγματα που θα έκαναν την παραγωγή ενέργειας καθαρή- γιατί τόση τσιγκουνιά; Σκέφτονται και ότι θα τους περάσει κάποια άλλη χώρα όπως η αναπτυσσόμενη Κίνα και ζητούν και δεσμευτικά μέτρα. Σαν να είναι κάτι δίχρονα παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους, θέλουν μόνο το παγωτό τους, και όταν τους λένε οι γονείς τους(ΕΕ) να πάρουν από αλλού παγωτό δείχνουν το παγωτό ενός άλλου δίχρονου και λένε: να πάρει και αυτός άλλο. Ας ελπίσουμε με την αλλαγή κυβέρνησης να αλλάξουν και στρατηγική γιατί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι κατά της κλιματικής αλλαγής οι ΗΠΑ πρέπει να είναι πρωτεργάτες.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

2 σχόλια:

Swell είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Swell είπε...

Μ)πάλι ο μαλάκας. Αυτό έγινε στο Μπαλί.
www.swell-swell.blogspot.com/2007/12/blog-post_14.html

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...