6.1.08

100% των ανθρώπων κουβαλούν τουλάχιστον έναν τύπο εντομοκτόνου


mixing oil and chemicals
Originally uploaded by satel444
Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα ραδιολογίας και ιατρικής φυσικής του πανεπιστημίου της Γρανάδα σε συνεργασία με την ανδαλουσιανή σχολή υγιεινής βρέθηκε ότι σε ποσοστό 100% από τους Ισπανούς που μελετήθηκαν κουβαλούσαν τουλάχιστον ένα τύπο επίμονου οργανικού συστατικού(persistent organic compound-POC's), ουσία που χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη μιας και είναι δυναμικά βλαβερή για την υγεία ενός ανθρώπου όταν βρίσκεται μέσα στο σώμα. Η ουσία αυτή περνά στον οργανισμό μέσω της τροφής, του νερού ή ακόμη και με τον αέρα και συνήθως αποθηκεύεται στο λιπώδη ιστό. Συνολικά 387 ενήλικοι Ισπανοί μελετήθηκαν, και των δύο φύλων από δύο διαφορετικές περιοχές: μια αστική και μια ήμι-αγροτική με σκοπό να προσδιορίσουν και τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον τρόπο ζωής, την κατοικία και την ποσότητα των τοξικών ουσίων. Η αφαίρεση λιπώδους ιστού από το άτομα έγινε με εγχείριση και τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν έξι διαφορετικά τοξικά POC's.

Ανάλυση των 6 POC's:
Βρέθηκε το DDE, ένας μεταβολίτης του εντομοκτόνου DDT που σήμερα είναι απαγορευμένο, το εξαχλωροβενζόλιο μια ουσία που τη χρησιμοποιούσαν ως μυκητοκτόνο και σήμερα είναι προϊόν βιομηχανικών διεργασιών, PCB's(προϊόντα βιομηχανικών διεργασιών), εξαχλωροκυκλοεξάνιο(παλαιότερα ήταν εντομοκτόνο, σήμερα χρησιμοποιείται κατά της ψωρίασης).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεγαλύτερα ποσοστά POC εμφάνιζαν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες και οι ηλικιωμένοι σε σχέση με τους πιο νέους. Επίσης έδειξαν ότι τα ποσοστά των τοξικών αυτών ουσιών σχετίζονται πιο πολύ με τη διατροφή για διάφορους λόγους όπως το ότι το λίπος του κρέατος που καταναλώνεται περιέχει αποθηκευμένες τέτοιες τοξικές ουσίες..
Η έρευνα αυτή αν και μικρή είναι αντιπροσωπευτική, κατά τη γνώμη μου.
Πηγή: Πανεπιστήμιο Γρανάδα

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...