23.4.08

H Eλλάδα αποβάλλεται από το σύστημα ανταλλαγής του Κιότο


It's all greek to you
Originally uploaded by satel444
Πιθανόν να έχετε ακούσει τη χθεσινή είδηση για το ότι η Ελλάδα βγαίνει από το σύστημα Κιότο ανταλλαγής ρύπων των Ηνωμένων Εθνών. Οι αμφιβολίες για τη χώρα μας υπήρχαν από τον προηγούμενο χρόνο οπότε και τονίστηκε από τους υπεύθυνους των Ηνωμένων Εθνών ότι πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα μέτρησης των αερίων του θερμοκηπίου επειδή δεν είναι αξιόπιστο. Το νέο σύστημα μέτρησης των ρύπων που παρουσιάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ προφανώς ήταν το ίδιο αναξιόπιστο με το προηγούμενο και ανάγκασε την επιτροπή συμμόρφωσης της γραμματείας του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές να αποκλείσει την Ελλάδα από το σύστημα του Κιότο.
Το πρωτόκολλο του Κιότο είχε υπογραφεί από 141 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Τώρα η χώρα μας είναι η μόνη που αποβάλλεται από σύστημα εμπορίας ρύπων παραβιάζοντας το πρωτόκολλο. Ο Καναδάς είναι πιθανόν να δεχθεί ποινές ενώ η γραμματεία του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές δήλωσε πως είναι απίθανο να ασκηθούν ποινές για άλλες χώρες. Στο in.gr διάβασα ότι η ποινή ισχύει για τρεις μήνες. Σε μερικά ξένα πρακτορεία που είδα δεν αναφέρει τίποτα για χρόνο.
Σίγουρα, κάτι πολύ αρνητικό για τη χώρα μας..
Περισσότερα εδώ και εδώ.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...