5.11.08

Ποτήρι μισογεμάτο!



Θεωρώ τη συγκεκριμένα μέρα, μετά την εκλογή Obama ιδιαίτερα σημαντική. Παρά την καθιερωμένη πολιτική των ΗΠΑ και την περιορισμένη δράση με βάση τα προσωπικά πιστεύω που μπορεί να έχει ο πρόεδρος τους, δεν παύει να είναι αρχηγός της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Βαρέθηκα αυτήν την απαισιοδοξία που υπάρχει παντού. Πριν ακόμη βγει πρόεδρος o Obama προεξοφλούμε ότι δε θα κάνει ή ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα. Εντάξει σίγουρα υπάρχουν συμφέροντα, σίγουρα υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική αλλά δε μπορεί να μην έχει καμία επίδραση αυτός που εκλέγεται.

Be optimistic! Χωρίς αισιοδοξία πως θα σώσουμε τον πλανήτη μας;

Το παραπάνω βίντεο περιέχει φωτογραφίες που τράβηξα στην πορεία κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες διαμαρτύρονται. Θέλουν περισσότερα χρήματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Θέλουν έναν καλύτερο κόσμο. Αν ο Obama δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν μπορούν ούτε οι δικοί μας πολιτικοί, αν οι Έλληνες δεν μπορούν να αλλάξουν νοοτροπία, αν όλα θα πάνε προς το χειρότερο, αν ο πλανήτης είναι σε τόσο μαύρα χάλια που τίποτα δε μπορεί να γίνει, τότε όλα είναι μάταια και τίποτα δεν έχει νόημα. Ε λοιπόν, και ο Obama μπορεί να κάνει πράγματα και οι Έλληνες μπορούν να αλλάξουν και ο πλανήτης μπορεί να σωθεί.
Το τραγούδι είναι των Travis και λέγεται Side:


Travis Lyrics
Side Lyrics

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου. Άλλωστε είναι ένα από τα δυνατότερα όπλα μας η αισιοδοξία και πρέπει να μη το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο...

AndreasVr είπε...

Χαίρομαι blogoulis!

sapphire είπε...

Άλλο αισιοδοξία άλλο ψευδαίσθηση!

AndreasVr είπε...

Χωρίς κάποιας μορφής ψευδαίσθηση, δε μπορεί να επιτευχθεί τίποτε σπουδαίο.

Αν παραδίδουμε τα όπλα χωρίς καμία ελπίδα-στόχο-όνειρο, χωρίς να έχουμε υπομονή και κουράγιο τότε είμαστε χαμένοι.

Επομένως αν η ελπίδα-όνειρο-θέληση-υπομονή-κουράγιο θεωρούνται ψευδαίσθηση κανένα πρόβλημα. Με τις λέξεις θα παίζουμε;

sapphire είπε...

Πολύ ποιητικά τα γραφόμενα αλλά προσγειώσου!Κανένας δεν είπε να μην υπάρχει αισιοδοξία, αυτό όμως δεν πρέπει να μας παραπλανά ώστε να στρεφόμαστε αλλού και να έχουμε λάθους στόχους ή να επιλέγουμε λάθους τρόπους να πορευτούμε, σε καμία περίπτωση δε δεν πρέπει να αφήνουμε το μέλλον μας σε μεσσίες!

AndreasVr είπε...

@sapphire.
Οι στόχοι που βάζω μέσα από αυτό το ιστολόγιο αν και αδύναμοι είναι πάνω απ' όλα λογικοί. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο αν έχουμε διάθεση να αλλάξουν. Αν πούμε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν τότε σίγουρα η κατάσταση ή θα χειροτερεύσει ή θα μείνει στάσιμη.

Αν συμβιβαστούμε όλοι με έναν κόσμο γεμάτο οικονομικά συμφέροντα, διαφθορά, καμία περιβαλλοντική συνείδηση τότε ζήτω που καήκαμε.

Μεσσίες: Ο κόσμος πάντα κινητοποιείται από "μεσσίες". Καλό είναι αυτό. Έτσι αν κάποιος ηγέτης θέλει πράγματι το καλό και έχει τα κότσια τότε κάτι θετικό μπορεί να βγει.

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...