2.2.09

Διάσημοι επιστημονικοί μύθοι


1)Οι εποχές είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της απόστασης της Γης από τον Ήλιο.

Λάθος! Είναι η γωνία της κλίσης της Γης που κάνει τις εποχές. Η γωνία βρίσκεται προς τον ήλιο το καλοκαίρι για το βόρειο ημισφαίριο και μακριά από αυτόν τον χειμώνα.


2)Το σινικό τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό στο διάστημα.

Αυτό είναι λάθος. Το σινικό τείχος μαζί με πολλά άλλα πράγματα όπως οι πυραμίδες της Γκίζας και πολλά μεγάλα αεροδρόμια τα εντοπίζουν οι αστροναύτες στη χαμηλή τροχιά της Γης. Από το φεγγάρι δε φαίνεται τίποτα.

3)Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους.

Το ακούμε στις ειδήσεις, στα πάνελ, στα σήριαλ για 100 χρόνια. Δεν ισχύει! Όσες μαγνητικές τομογραφίες έγιναν μέχρι τώρα δείχνουν το εντελώς αντίθετο! Ότι χρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφαλικού φλοιού, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου.


4)Το κρύο προκαλεί κρυολογήματα

Το κρυολόγημα μπορεί να οφείλεται στα 200 και είδη ιών που κυκλοφορούν γύρω μας και μεταδίδονται πολύ εύκολα. Το κρύο δεν μπορεί να προκαλέσει πυρετό. Το ότι αυξάνονται οι γρίπες το χειμώνα οφείλεται στο ότι επειδή έχει κρύο καιρό, τα παράθυρα μένουν κλειστά, οι αίθουσες δεν αερίζονται και οι άνθρωποι συνωστίζονται ανταλλάσοντας μεταξύ τους ένα σωρό πράγματα!

Και ένα spooky για το τέλος..


5)Τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά το θάνατο.

Αυτό φαίνεται αλλά δεν ισχύει. Είναι απλά μια μακάβρια οπτική ψευδαίσθηση. Μετά το θάνατο, το ανθρώπινο σώμα αφυδατώνεται με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το δέρμα και τελικά να εκτίθεται περισσότερο νύχι και μαλλιά.


earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

3 σχόλια:

nbalike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nbalike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nbalike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...