17.3.09

Θεσσαλονίκη

ΧΘες μιας και είχε καλό καιρό πήρα το ποδήλατο και διέσχισα την παραλία της Θεσσαλονίκης από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Η Νέα Παραλία, πολύ όμορφη! Αν εξαιρέσουμε βέβαια κάποια σημεία της θάλασσας όπου η μόλυνση είναι εμφανής.

Μια πρόταση: Μετακινηθείτε με ποδήλατο, αξίζει!

Thessaloniki

birds

birds

birds

Thermaikos

Thessaloniki

cormorants

birds

thessaloniki

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο. η αληθεια ειναι οτι δεν μας εχει απομεινει πολυς χρονος ετσι οπως εχουμε κανει τον κοσμο. Με τα καυσαερια τα εργοστασια και αλλα βλαβερες ουσιες και το οζον που καταστρεφετε.Και ολα αυτα απο δικα μας λαθη.Γιαυτο να κανουμε κατι γρηγορα και οσο προλαβενουμε.Για το ΔΙΚΟ ΜΑς καλο.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑς και για τα δικα μας παιδια. ΤΑ παιδια του ΑΥΡΙΟ.

AndreasVr είπε...

Δυστυχώς πολλοί από αυτούς που έχουν τα εργοστασία καθώς και διάφορα οικονομικά συμφέροντα δε νοιάζονται για τον τόσο όμορφο κόσμο γύρω μας, δε διστάζουν να τον ρυπαίνουν με τον χειρότερο τρόπο για να γλυτώσουν χρήματα ακόμη και από την επεξεργασία των ρύπων. Βέβαια το θέμα δεν είναι απλά αισθητικό, είναι ζωτικό - και για την ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

Κι όχι μόνο τα εργοστάσια. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης «Ζωντανός Πλανήτης 2008», η Ελλάδα καταλαμβάνει την 11η χειρότερη θέση ανάμεσα στις 148 χώρες που εξετάστηκαν όσον αφορά το οικολογικό της αποτύπωμα, έχοντας χειροτερέψει τη θέση της σε σχέση με το 2006 (τότε καταλάμβανε τη 17η θέση).Ο μέσος Έλληνας πολίτης χρειάζεται 59 στρέμματα βιολογικά παραγωγικής έκτασης (γη και νερό) για να καλύψει τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, το εθνικό μας οικολογικό αποτύπωμα είναι υπερδιπλάσιο από τον ήδη ανησυχητικό παγκόσμιο μέσο όρο (27 στρέμματα ανά κάτοικο) και σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του πλανήτη (21 στρέμματα ανά κάτοικο).
H ευθύνη είναι συλλογική, και τέτοια θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουμε. Δεν συμφωνείτε?

AndreasVr είπε...

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες gk. Μου κάνει εντύπωση η διαφορά των στρεμμάτων. Είναι παραπάνω από διπλάσια..

Όντως είναι συλλογική η ευθύνη και πρέπει να υπάρχουν πολλοί "κούκοι" για να έρθει η άνοιξη. Διαφορετικά χειμώνας, σκοτάδι και παρακμή.

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...