19.3.09

Λόγια

Αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος από το 2009
Αναρτήθηκε από satel444 στις 10.5.08


Η αποβολή της χώρας μας από το σύστημα του Κιότο για το σύστημα μέτρησης των ρύπων που διέθετε επιτάχυνε προφανώς τις σκέψεις για την ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. Έτσι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος το 2009. Ας ελπίσουμε ότι σε ενάμιση χρόνο τα θέματα περιβάλλοντος θα λαμβάνονται περισσότερο υπόψη σε κάθε πολιτικό σχεδιασμό. Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του ΟΗΕ θα επισκεφτεί τη χώρα μας το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για τον έλεγχο του συστήματος μέτρησης των ρύπων.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Και η σημερινή είδηση:

Σουφλιάς: Αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος το 2010


Στο υπουργείο θα προστεθούν οι αρμοδιότητες για τα δάση και την ενέργεια, ενώ ο κ. Σουφλιάς πρότεινε να καταργηθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς παρουσίασε τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σουφλιάς - μεταξύ άλλων - ανέφερε:

«Σήμερα, το μεγάλο ζητούμενο παγκοσμίως και για τη χώρα μας, είναι η αειφόρος, η βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να υπονομεύει το μέλλον και να θέτει σε κίνδυνο τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφόρος ανάπτυξη, ως έννοια θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Δυστυχώς δεν είναι για όλους. Στην πορεία της ανθρωπότητας μέσα στο χρόνο, σχετικά πρόσφατα η παγκόσμια κοινωνία άρχισε να συνειδητοποιεί τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

τμήμα κειμένου από εδώ

Δηλαδή, υποτίθεται ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα είχε ιδρυθεί υπουργείο περιβάλλοντος και τώρα ήρθε η αναβολή για το πρώτο εξάμηνο του 2010.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Satel444, μετά από μερικά χρόνια εμπειρίας σε εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών δημοσίων έργων, δεν είμαι σίγουρος αν θα υπάρξει σοβαρή αλλαγή από πιθανή δημιουργία αυτόνομου υπουργείου περιβάλλοντος. Η υπηρεσία που θα ηγηθεί προφανώς θα είναι η Ε.Υ.ΠΕ./Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τα άτομα που θα συνεργάζονται θα παραμείνουν τα ίδια. Απλώς θα στέλνουν τα σημειώματα υπηρεσιακά πλέον. Για μένα (και εύχομαι να κάνω λάθος) η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου περιβάλλοντος δεν λέει απολύτως τίποτα.

Sidos² είπε...

Συμφωνώ κι εγώ, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι δραστικά. Αλλά ούτε συμβολικά δεν κάνουν βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προφανές ότι ο πολιτικός κόσμος, στην πληοψηφία του έστω, δεν έχει πρόθεση να δει σοβαρά αυτά τα θέματα. Ότι μπορούμε μόνοι μας και ίσως όταν περάσει η σκυτάλη στα χέρια μας, τότε να δούμε σοβαρές προτάσεις για λύσεις στα προβήματα του περιβάλλοντος.

Πολύ καλό το blog, συνέχισε την καλή δουλειά.

AndreasVr είπε...

@ g.k, sidos,

Μάλλον έχετε δίκιο.
Αλλά ας ελπίσουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Υπάρχει έστω και η πολύ μικρή πιθανότητα να προσλάβουν πέντε δέκα άτομα παραπάνω και κάποιοι από αυτούς να αξίζουν και να κάνουν κάτι.

Αλλά τι λέω συνήθως το σύστημα λειτουργεί έτσι ώστε όταν κάποιος βρεθεί να κάνει κάτι σωστά και με διαφάνεια, να απαλάσσεται..

Δείτε
http://earthsos.blogspot.com/2007/07/blog-post_24.html

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100066_21/07/2007_235166

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...