9.4.09

Δεν πρόκειται μόνο για την παγκόσμια θέρμανση..


Για μένα, η αξία της προστασίας του περιβάλλοντος είναι η θεραπευτική δύναμη που απορρέει από την κατανόηση ότι δεν πρόκειται μόνο για την παγκόσμια θέρμανση. Δεν είναι μόνο η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Δεν είναι μόνο η διάβρωση του εδάφους. Δεν είναι η χημική μόλυνση γης και υδάτων. Δεν είναι μόνο το πληθυσμιακό πρόβλημα. Δεν είναι όλα αυτά μαζί. Η επιδείνωση του περιβάλλοντος του πλανήτη μας είναι ο εξωτερικός καθρέφτης μιας εσωτερικής κατάστασης. Μέσα-έξω το ίδιο. Και αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς που μας περιμένει.

Wes Jackson, The Land Institute

Κι αν αποφασίζαμε να ξεριζωθούμε απ' τη Γη, η Γη δε θα πάει πουθενά..
Με τον καιρό θα ξαναγεννηθεί και όλες οι λίμνες θα γίνουν παρθένες. Τα ποτάμια, οι θάλασσες, τα βουνά, όλα θα ξαναγίνουν πράσινα. Θα είναι ειρηνικά. Μπορεί να μην υπάρχουν άνθρωποι, αλλά η Γη θα ξαναγεννηθεί. Ξέρετε γιατί; Γιατί η Γη έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της... ενώ εμείς όχι.

Oren Lyons, Turtle Clan, Onondaga Nation..

Τα παραπάνω ακούστηκαν στο ντοκιμαντέρ του Ντι Κάπριο "Η ενδέκατη ώρα".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

President Obama wants to block the sun with pollution (”Bam Man’s Cool Idea,” April 9)?
Not only is that one of the stupidest things that I’ve ever heard, it’s complete nonsense.
If Obama is so “green,” what does he think will happen to the vegetation? Last time I checked, without sun plants don’t grow so well.
The adviser behind this concept is the one who helped Al Gore with his documentary, “An Inconvenient Truth.” The only inconvenient truth is that Obama has the most important job in the world, and he can’t even do that right.
I am 13 years old and in the 7th grade. If I can see that this is a useless plan, why can’t the president of the United States?
Haley Bergin
Upper Montclair, NJ
http://newyorkpostopinion.com/seven/04132009/postopinion/letters/a_govt_polluted_with_bad_ideas_164144.htm

Αφού κατέχετε εξουσία και στον ήλιο, γιατί φοβάστε το φως του ανοιχτού διαλόγου;

AndreasVr είπε...

6:52 σε ποιους αναφέρεσαι;
αν αναφέρεσαι σε μένα ούτε εξουσία στον ήλιο έχω, ούτε φοβάμαι κανέναν ανοιχτό διάλογο. Άλλοι φοβούνται που όταν γράφουν ένα post απενεργοποιούν τα σχόλια. Το μετριασμό τον έβαλα γιατί κάποιοι μου γέμιζαν το blog με ανώνυμες παπαριές για να το θέσω και ευγενικά.

Dokimos είπε...

to deutero apospasma tragika alithino..

mi dineis shmasia ston kathena satel444, k synexise tin poly kali douleia pou kaneis!

AndreasVr είπε...

Να 'σαι καλά Dokimos!

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...