5.6.09

Γιατί ποδήλατο;


1. Η ποδηλασία είναι η πιο ενεργειακά αποδοτική μορφή μεταφοράς που έχει ανακαλυφθεί.

2. Με το ποδήλατο, αθλείσαι.

3. Το ποδήλατο μειώνει το στρες.

4. Βάζοντας το ποδήλατο στη ζωή σας εξασφαλίζετε καλύτερο καρδιοαναπνευστικό σύστημα, βελτιώνετε τον μυϊκό τόνο, βελτιώνετε την υγεία των οστών και το δέρμα σας γίνεται πιο καθαρό.

5. Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο σε καθημερινή βάση μπορείτε να χάσετε κατά μέσο όρο περίπου έξι κιλά στον πρώτο χρόνο, αφήνοντας ίδιες τις διατροφικές σας συνήθειες.

6. Με το ποδήλατο δεν κολλάτε ποτέ στην κίνηση, ενώ από προσωπική εμπειρία συνήθως φτάνετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας σε σχέση με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, από όπου και αν ξεκινήσετε.

7. Το παρκάρισμα του ποδηλάτου είναι η πιο εύκολη και απλή υπόθεση αρκεί να αγοράσετε μια καλή κλειδαριά(πέταλο, αλυσίδα μηχανής)

8. Το ποδήλατο έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Δεν παράγει ούτε αέρια του θερμοκηπίου, ούτε προκαλεί ηχορύπανση και ρύπανση του αέρα.

9. Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν χρειάζονται ούτε έξοδα για βενζίνη, για παρκάρισμα, για ασφάλεια, για ταξί, για εισιτήρια, ενώ μπορείτε να φτάσετε κυριολεκτικά στην πόρτα του προορισμού σας.

10. Η άσκηση του ποδηλάτου αυξάνει την αυτοεκτίμηση σας και την παραγωγικότητά σας στη δουλειά!

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...