24.9.09

Άλγη: Βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς



Οι άλγες είναι μικροσκοπικά βιολογικά εργοστάσια που χρησιμοποιούν τη φωτοσύνθεση για να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το φως του ήλιου σε ενέργεια τόσο αποτελεσματικά που μπορούν να διπλασιάσουν το βάρος τους πολλές φορές μέσα σε μια ημέρα.

Η άλγη σαν πηγή καυσίμου που ανήκει στην κατηγορία των βιοκαυσίμων τρίτης γενιάς έχει διάφορα χαρακτηριστικά που την κάνουν να υπερτερεί σε σχέση με τα αμέτρητα στρέμματα διαφόρων φυτικών καλλιεργειών που χρησιμοποιούνται ως βιομάζα για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Έτσι, οι άλγες δεν επηρέαζουν τα αποθέματα γλυκού νερού, μπορούν να παραχθούν με τη χρήση θαλασσινού νερού καθώς και νερού με απόβλητα, είναι βιοδιασπώμενες και σχετικά αβλαβείς για το περιβάλλον τους σε μια ενδεχόμενη διαρροή. Η άλγη αν και κοστίζει περισσότερο ανά μονάδα μάζας μπορεί να να αποδώσει εώς και 30 φορές περισσότερη ενέργεια ανά μονάδα περιοχής σε σχέση με άλλες δεύτερης γενιάς καλλιέργειες.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...