29.11.09

Η διεθνής αποστολή "Tara Oceans" στη χώρα μας


Από τις 25 Νοεμβρίου βρίσκεται στη χώρα μας το πλοίο της διεθνούς επιστημονικής αποστολής «Tara oceans», η οποία προσπαθεί με ένα τριετές ταξίδι στους επτά ωκεανούς της Γης να μελετήσει τους μηχανισμούς που ρυθμίζουν της ποιότητα ζωής των ωκεανών.

Η αποστολή αυτή μέσω του προγράμματος «Tara expeditions» ήρθε στη χώρα μας για να συλλέξει διάφορα ωκεανογραφικά και βιολογικά δεδομένα όπως για παράδειγμα δείγματα πλαγκτού που βρίσκονται σε βάθη δυο χιλιάδων μέτρων.

Την αποστολή αποτελούν ειδικοί διαφόρων επιστημονικών πεδίων όπως βιολόγοι, ωκεανογράφοι, φυσικοί και γενετιστές. Οι επιστήμονες αυτοί θα αναλύσουν τα δεδομένα που θα συλλέξουν ενώ επίσης θα δημιουργηθεί και μια δημόσια βάση δεδομένων ελεύθερης πρόσβασης: η “Bio Bank”.

Περισσότερα για τους σκοπούς και τη δράση του προγράμματος δείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση: http://oceans.taraexpeditions.org/

Εικόνα του πλοίου από εδώ

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...