8.12.09

Κοπεγχάγη: Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές


Ξεκίνησε χθες, 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι συμβολικές διαμαρτυρίες ακτιβιστών όχι μόνο στην Κοπεγχάγη αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη διάσκεψη βρίσκονται περισσότεροι από 100 ηγέτες, 16.500 αντιπρόσωποι, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.


Αξιοσημείωτο γεγονός για τη Διάσκεψη είναι η απόφαση της Ινδίας να συμμετάσχει και να λάβει δράση στον αγώνα έναντι της κλιματικής αλλαγής με δέσμευση να μειώσουν το ποσοστό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Στην ίδια χροιά για δράση και συμμετοχή φαίνεται να κινείται και ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καθώς επέλεξε να παρεβρεθεί στην Κοπεγχάγη στις 18 Δεκεμβρίου ώστε να είναι παρών στην πιο κρίσιμη φάση της Διάσκεψης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε πως η παρουσία του Ομπάμα θα δώσει «μεγάλη ώθηση στις διαπραγματεύσεις», ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης είναι η τελευταία ευκαιρία διάσωσης του πλανήτη από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Τέλος ο Τζέιμς Χάνσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκοντάρ της NASA και ειδικός για τις κλιματικές αλλαγές, αναφέρει στο νέο του βιβλίο «Οι καταιγίδες των εγγονιών μου»: ««Εάν καταστρέψουμε τον πλανήτη, καταστρέφουμε τον εαυτό μας», λέει. «Αυτή είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία μας. Πώς, όμως, μπορεί να βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή όταν δεν παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές στο κλίμα»

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

2 σχόλια:

ecobubble είπε...

Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!!! Καλή δεκαετία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς!!!!!

AndreasVr είπε...

ecobubble, επίσης, χρόνια πολλά!! Υγεία, ευτυχία, και πάντα επιτυχίες!

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...